Kartal zor virajda

Kartal zor virajda

Lige şampiyonluk parolası ile başlayan, ancak ikinci yarıda istenilen sonuçları alamayan Konyaspor, Hacettepe yenilgisi ile taraftarlarını üzdü. Kartallar, play-off’a kalmanın hesaplarını yapıyorlar

Bank Asya 1. ligde ilk iki umutlarını geçtiğimiz hafta kaybeden ve bu hafta da iç sahada düşme hattındaki Hacettepe’ye yenilerek play-off şansını da zora sokan Konyaspor’u, ligde kalan 5 haftada zor bir dönem bekliyor.  Dahası, Kartallar, ligin son 5 maçında güçlü ve kendisi gibi play-off mücadelesi veren takımlarla karşı karşıya gelecek.

Pazar günü, Hacettepe karşısında vasat bir futbol sergileyen ve gol yollarında etkili olamayarak sahadan 2-0 yenik ayrılan Konyaspor’da, moraller bozuk. Yeşil-beyazlı takımda, hafta sonu deplasmanda Boluspor ile oynanacak maçın hazırlıkları dün ara verilmeden başladı.. Tatlıcak tesislerinde akşam saatlerinde yapılan antrenmanda futbolcuların durgun oldukları gözlendi.. Hacettepe maçında ilk 11’de formda giyen futbolcuların yenileme, diğer futbolcuların ise kondisyon ağırlıklı bir çalışma yaptığı antrenmanı bazı yöneticilerde izledi. Kartallar, bugün ise çift antrenman yapacaklar.
LİGDE ZOR DÖNEM BAŞLIYOR
Konyaspor zor virajda. Kartallar, ligde kalan 5 hafta da play-off mücadelesi veren takımlarla karşılaşacaklar. Yeşil-beyazlılar, Fikstüre göre, son 5 maçın 2’sini iç sahada, 3’ünü ise deplasmanda yapacak. Temsilcimiz, bu hafta deplasmanda, play-off umutlarını tam olarak yitirmeyen Boluspor ile  oynayacak.. Kartallar, ikinci hafta ise play-off’un en şanslı takımlarından Adanaspor’u konuk edecekler. Konyaspor, Samsun deplasmanının ardından bir diğer iddialı takım Giresunspor ile seyircisi karşısına çıkacak. Konyaspor, lig perdesini İzmir deplasmanında Altay maçıyla kapatacak.  
TAYFUN: ÖNEMLİ PUANLAR KAYBETTİK
Konyaspor kaptanı Tayfun Türkmen, sezonun ikinci yarısında oynadıkları maçlardan 8-9'unda aleyhlerine verilen yanlış hakem kararları nedeniyle kritik ve önemli puanlar kaybettiklerini belirtti.  Taraftarların takımı play-off maçlarına moralli, arzulu ve istekli göndermesi gerektiğinin altını çizen Tayfun, açıklamasını şöyle sürdürdü.
"Kötü oynayan oyuncuyu eleştirmek kolay, önemli olan onu motive etmek. Oyuncunun kaybetmesi kulübümüzün kaybetmesi demektir. Bir oyuncuya bağırmakla, eleştirmekle o oyuncu düzelmez. İkinci yarı gerçekten kötü bir dönem geçiriyoruz. Antrenmanlarda o kadar iyiyiz ki görseniz bu takım önüne geleni devirir dersiniz. Ama sahada bir rakip var. Bir de oyunu yöneten birileri var. Onların kararları değiştirilemiyor. Özellikle ikinci yarı hassas noktalarda aleyhimize kararlar verilebiliyor. Oynadığımız 13 maçın 8-9 u böyle. Tabi ki oyuncular olarak üzerimize düşeni yapmak zorundayız. İyi oynuyoruz ama yeterli olmuyor. Bu nedenle daha çok çalışmalıyız. Ligin sonlarına geliyoruz. Artık 2’ncilik şansımız yok gibi. Ama Play-off var. Bu taraftar ve bu camia, bu takımı Play-off'lara moralli, istekli, arzulu göndersin. Bize destek versinler.
YUSUF KADRO DIŞI BIRAKILDI
Konyaspor’un Pazar günü Hacettepe ile oynadığı maçın 71. dakikasında oyundan alınmasına sinirlenerek üzerindeki formayı çıkarıp atan, daha sonra da taraftarların büyük tepkisini alan Yusuf Kurtuluş, bu davranışının bedelini ağır ödedi. Konyaspor yönetimi, dün yapılan toplantıda bu oyuncuya ağır para cezasının yanı sıra kulüpten uzaklaştırma cezası da verdi. Kulüp Başkanı Bahattin Karapınar başkanlığında dün sabah saatlerinde Tatlıcak Tevfik Lav Tesisleri'nde gerçekleştirilen Yönetim Kurulu toplantısında alınan karar sonrası Yusuf Kurtuluş, iç yönetmelikler gereği en yüksek para cezası verilerek kadro dışı bırakıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.