Kartal yerinde saydı

Kartal yerinde saydı

Trabzonspor karşısında aldığı 2-1’lik yenilgi ile 6puanda kalan Konyaspor, ligin 17. sırasından kurtulamadı. Yeşil-beyazlılar, Manisa maçının hazırlıklarına bugün yapacağı antrenmanla başlayacak

Spor Toto Süper ligde 10. hafta da Bursaspor’unu liderliğiyle geçilirken, Konyaspor ise Trabzonspor yenilgisiyle 17. sırada kaldı.. Şampiyon adaylarından Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor’un 3’er puanla kapattığı haftanın derbi maçında Bursaspor ile Fenerbahçe nefese kesen bir mücadeleden sonra puanları paylaştı.
Bursaspor’un yenilgi, Kasımpaşa’nın da galibiyet alamadığı ligde, 10. hafta da Trabzonspor’u konuk eden Konyaspor, rakibi karşısında Erdinç’in golüyle öne geçmesine karşın bunu koruyamadı ve her iki yarıda yediği gollerle sahadan 2-1 yenik ayrılarak 6 puanda kaldı. Ligde, şampiyonluk mücadelesi veren, ancak zirveden uzakta kalan Galatasaray-Antalyaspor, Beşiktaş ise Sivasspor karşısında oldukça zorlanmalarına rağmen haftayı galibiyetle kapattılar. Bursaspor, Fenerbahçe beraberliğine rağmen 10. hafta da 24 puanla liderliğini sürdürdü. Bu takımı 23 puanla Trabzonspor v e bu yıl önemli biri çıkış yakalayan Kayserispor izlemekte. Ligini dibinde ise; 2 puanlı Kasımpaşa, 6 puanlı Konyaspor ve 7’şer puanlı Sivasspor ve Bucaspor yer alıyor.
Spor-Toto Süperi ligde, 10. hafta da oynanan maçlardan 3'ünü ev sahibi, 3'ünü deplasman takımları kazandı, 3 maç ise berabere sona erdi. Toplam 18 golün atıldığı ligde iki karşılaşmada gol sesi çıkmazken, 4 maç ise 2-1’lik sonuçla tamamlandı. Hakemler ise, 43 sarı ve biri kez de kırmızı karta başvurdu.. Kırmızı kart gören tek futbolcu, Konyaspor’un orta saha oyuncusu İbrahim Ege oldu. Bu futbolcu, Kartal’ın bu hafta deplasmanda Kasımpaşa ile oynayacağı maçta forma giyemeyecek. 10. hafta da Eskişehirspor-Ankaragücü maçında sadece biri sarı kart gösterilirken, Galatasaray-Antalyaspor ve Gençlerbirliği-Manisaspora maçlarında ise 7’şer sarı kart çıktı. Süper ligde 11. hafta perdesi Cuma günü saat 20.00’de Kayserispor-Gençlerbirliği maçıyla açılacak. Cumartesi günü saat 14.30’da; Kardemir D.Ç.Karabükspor-Bucaspor, 16.00’da Antalyaspor-Bursaspor, 17.00’de Ankaragücü-Gaziantepspor ve 19.00’da Fenerbahçe-Eskişehirspor karşı karşıya gelecek. Pazar günü, saat 14.30’da Sivasspor-İstanbul B.Ş.Bld.Spor, 17.00’de Manisaspor-Konyaspor ve 19.00’da Trabzonspor-Galatasaray maçları var. Ligde 11. hafta perdesi Pazartesi günü saat 20.00’de yapılacak Beşiktaş-Kasımpaşa maçıyla kapanacak.
DOĞAN: OYUNUN KARŞILIĞI PUAN OLMALIYDI
Teknik Direktör Ziya Doğan, takımın ortaya koyduğu mücadele ve oyunun karşılığını alamadıkları için üzgün olduklarını belirtirken, mücadelelerini pes etmeden sonuna kadar sürdüreceklerini söyledi. Doğan, “Öncelikle üzgün olduğumuzu söylemek istiyorum. Maçın ilk yarısına baktığınız zaman her iki takımda uzaktan şutlar attı. Takım olarak biz daha fazla pozisyon bulduk. Boş kaleye topları atamadık. Yine iki duran top ve o kadar önlem almamıza rağmen saliselik dalgınlıklar pahalıya mal oluyor. Ama ben bugün takımın oyunundan ve mücadelesinden memnunum. Her geçen gün 1-2 oyuncu daha aramıza katılacak. Çünkü her hafta daha hazır hale geliyorlar. Bünyemize geç katılan oyuncuların ve forvette etkisiz kalan oyuncuların cezasını çekiyoruz” diye konuştu.
Ziya Doğan; “Biraz elinizi vicdanınıza koyup öyle düşünmek lazım. Ben nasıl fedakarlık yapıyorsam bütün Konya şehrinin ve kamuoyunun da bunu yapması lazım. Ligde kalıcı olabilmemiz için bu şart. Ben sezona başlarken yönetim kurulumuza da bu işin zor olacağını söyledim. Bu takım mevcut şartlarda iyi mücadele ediyor. Bu takım takım olacak. Konyaspor’un ne olduğunu görecek. Ancak biz bu konuda destek bekliyoruz. Konyaspor benim değil tüm Konyalıların sahip çıkması gereken bir değerdir” cevabını verdi.      
İSTEDİĞİMİZ GİBİ SONUÇLANMADI
Trabzonspor karşısında iyi mücadele etmelerine rağmen bir anlık konsantrasyon hatalarından iki duran toptan yedikleri golle sahadan puansız ayrıldıklarını ifade eden Mehmet Sedef, bir an önce toparlanmaları gerektiğini ve bunun için ellerinden gelen her şeyi yaptıklarını söyledi. ”Maç istediğimiz gibi bitmedi” sözleriyle değerlendirmesine başlayan Mehmet Sedef, “ Kötü gidişimize dur demek adına iç sahada acil puanlar almamız gerekiyordu. 1-0 öne geçtik. Ama bunu koruyamadık. Hemen ardından Trabzonspor beraberliği yakaladı. Maçta 3 golde duran toplardan oldu. Küçük nüans hatalardan goller yedik. Artık bu pozisyonlarda gol yememek için takım olarak daha iyi konsantre olmamız lazım. Ne diyeceğimi inanın bilmiyorum. Bu zor günlerde artık daha fazla kenetlenmemiz ve birlik beraberliği sağlamamız gerekiyor diye düşünüyorum. Takım içerisinde arkadaşlığımız çok iyi. Ama bu iyiliği ve birlikteliği sahaya yansıtmamız lazım. Daha fazla savaşmamız gerekiyor. Her bireyin saha içerisinde ve saha dışında daha fazla sorumluluk olması lazım. İki duran toptan gol yedik. 10 kişi kaldığımız ve beraberlik için bastırdığımız son dakikalarda kalemizde daha fazla golde görebilirdik. Klasik olacak ama artık önümüzdeki maçlara bakmalıyız” şeklinde görüş belirtti.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum