Kartal yara saracak

Kartal yara saracak

Lig’in 7. haftasında Ankaragücü ile 19 Mayıs stadında karşılaşacak olan Konyaspor, saat 19.00’da başlayacak maçı kazanıp kötü gidişe son vermeyi hesaplıyor. Kartal’da önemli bir eksik bulunmuyor

Konyaspor Ankaragücü sınavında. Lig’de, orta sıralarda yer almayı amaçlayan yeşil-beyazlılar, bugün lige iddialı başlamasına karşın ilk 6 hafta da istikrarsız bir tablo çizen Ankaragücü ile karşı karşıya gelecek.. 19 Mayısa stadındaki maça saat 19.00’da başlayacak ve TV’den naklen yayınlanacak. Konyaspor’un puan umuduyla çıkacağı maçta hakem İlker Meral görev yapacak. Meral'in yardımcılıklarını Bülent Gökçü ve Hakan Yemişken yaparken, maçın dördüncü hakemi Ercan Hellaç.

Ligin ilik 6 haftasında 6 puanla 13. sırada yer alan Konyaspor’da, Ankaragücü hazırlıkları dün tamamlandı.. Önceki akşam Tatlıcak tesislerinde yapılan taktik ağırlıklı antrenmana İbrahim Ege, Murat Tosun ve Orkun Uşak katılmazken, Basem Abbas takımdan ayrı düz koşu yaptı. Çalışma öncesi teknik direktör Ziya Doğan oyuncularla yaklaşık 10 dakika süren bir toplantı yaptı.

Kartallar, dün sabah kahvaltısından sonra Başkent’e giderek Radisson otelde kampa girdiler.. Yeşil-beyazlı takımın Başkent deplasmanı masraflarını, yönetim kurulu üyesi İbrahim Türkmen karşılayacak. Ankaragücü maçı öncesi son çalışmayı dün Tandoğan tesislerinde ter atarak gerçekleştiren Konyaspor’da, Ankaragücü maçına, geçtiğimizi hafta Karabükspor maçına göre bir veya iki değişik 11 ile çıkacak. Sakatlığı süren Bassim Abbas’ın yerine som kanatta yine Hakan görev yapacak. Takımda İvan ve Erdinç’in 3’ere sarı kartı bulunuyor.. Bu iki futbolcu Ankara deplasmanında kart görmeleri halinde bir sonraki Fenerbahçe maçında görev yapamayacak. Bu nedenle, teknik adamlar İvan ve Erdinç’i kart görmemeleri için uyardılar. Konyaspor’un muhtemel 11’i şöyle: Gökhan- Emrah, Kere, Erdinç, Hakan- Doçkal, Emre (Burak), Adnan, Peter- İvan, Montano.

GALİBİYET ALMAK İSTİYORUZ

Spor Toto Süper Lig’de bugün Ankaragücü ile deplasmanda karşılaşacak Konyaspor, sahaya 3 puan için çıkacak. Konyaspor Kulübü Başkanı Bahattin Karapınar, yaptığı açıklamada, form grafiklerinin yükseldiğini, özellikle savunmada istenilen düzeye gelmeye başladıklarını ve ligde rakibine en az pozisyon veren takımlar arasında yer aldıklarını söyledi. Karabükspor ile geçen hafta sahalarında berabere kalarak 2 puan kaybettiklerini anımsatan Karapınar, kaybedilen puanları Ankaragücü deplasmanında telafi etmek istediklerini bildirdi. Ankara’ya galibiyet için gittiklerini ve iddialı olduklarını ifade eden Karapınar, “Yeni bir takımız ve ilk defa bir araya gelen sporculardan oluşuyoruz. Dolayısıyla uyum süreci yaşıyoruz. İyi yolda olduğumuzu söyleyebilirim. Ankaragücü karşısında sahadan 3 puanla ayrılmak istiyoruz. Bunu yapacak gücümüz var. Ligdeki ikinci galibiyetimizi almak istiyoruz” dedi. Karapınar, Konyaspor’un şehrin en önemli markası olduğunu vurgulayarak, Konya kamuoyunun takıma sahip çıkması gerektiğini söyledi.

ANKARAGÜCÜ İLE 23. RANDEVU

Spor Toto Süper Lig'de 1988-89 sezonunda başlayan MKE Ankaragücü-Konyaspor rekabetinde bugüne kadar oynanan 22 maçtan 10'unda Kartal sahadan galibiyetle ayrılırken, MKE Ankaragücü 9 kez kazandı, 3 mücadelede ise takımlar eşitliği bozamadılar.
MKE Ankaragücü ile Konyaspor arasındaki rekabet 1988-89 sezonunda oynanan ve temsilcimizin 1-0 ve 2-0'lık skorlarla kaybettiği maçlarla başladı. Bugüne kadar ligde oynanan 22 maçtan 10’un da Konyaspor sahadan galibiyetle ayrılırken, 9 maçı MKE Ankaragücü kazandı, 3 mücadelede ise taraflar beraberliği bozamadı. Yeşil-beyazlı temsilcimizin 31 golüne, başkent ekibi MKE Ankaragücü 37 golle cevap verdi. İki takım son olarak 2008-2009 sezonunda karşı karşıya gelmiş, Konyaspor rakibini Konya'da 3-2, Ankara'da ise 3-1'lik skorlarla mağlup etmişti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.