Kartal tatile çıktı

Kartal tatile çıktı

Spor Toto Süper Ligde başarılı olamayan ve sadece 1 sezon tutunabilen Konyaspor, önümüzdeki sezon Bank Asyada mücadele verecek. Teknik direktör Yılmaz Vural, oyunculara 26 Hazirana kadar izin verdi

Spor Toto Süper Lig’de başarılı olamayan ve sadece 1 sezon tutunabilen Konyaspor, önümüzdeki sezon Bank Asya’da mücadele verecek. Teknik direktör Yılmaz Vural, oyunculara 26 Haziran’a kadar izin verdi

 

Konyaspor’da uzun tatil başladı. Süper lige Galatasaray yenilgisiyle veda eden yeşil-beyazlı futbolculara teknik direktör Yılmaz Vural tarafından 26 Haziran Pazar gününe kadar izin verildi.

Spor Toto Süper ligde, tarihinde en kötü sezonunu geçiren ve haftalar önce küme düşen Konyaspor’da, Cuma akşamı Galatasaray ile oynanan son maçın ardından futbolculara izin verildi. Karşılaşmadan sonra Konya’ya sadece A2 takımından kadroya alınan futbolcular dönerken, diğer futbolcular ise İstanbul’da kaldılar. Yabancı futbolcular ise maçtan sonra geceyi İstanbul’da geçirerek dün Ülkelerine gittiler.

Konyaspor’da, yeni sezon planlamasının yapılmasının ardından yeni teknik direktör belirlenecek ve transfer çalışmalarına başlanacak. Yeşil-beyazlı takımda, ikinci yarının 4. haftasında görevi bırakan Ziya Doğan’ın yerine 5. hafta İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçıyla başlayan Yılmaz Vural, göreve devam etmesi halinde takımı 26 Haziran Pazar günü Konya’da toplayacağını açıkladı. Buna göre, 26 Haziran’da toplanacak olan Kartallar, Bank Asya 1. lig hazırlıklarına 27 Haziran Pazartesi günün Tatlıcak tesislerinde başlayacaklar ve daha sonra Bolu veya Kızılcahamam da kampa girecekler.

SPOR Toto Süper ligde, bir yıl kalabilen Konyaspor, bu sezon tarihinde en kötü 2. sezonunu geçirdi. Lige teknik direktör Ziya Doğan ile başlayan ve 21. hafta sonunda, Bucaspor ile yapılan maçın ardından Doğan’ın bırakmasıyla Yılmaz Vural’la yola devam eden yeşil-beyazlılar, lig boyunca 20 milyon liraya yakın bir gelirden olurken, 27 golle ligin en az gol atan takmımı olarak tarihe geçti. Kartallar, lig boyunca kalelerinde ise 46 gol gördü.

Konyaspor, Ligin ilk yarısında 3 galibiyet, 5 beraberlik ve 9 yenilgi sonrası 14 puan topladı.. Yeşil-beyazlılar, ikinci yarıda ise, 11 yeni transfere yapılmasına karşın daha başarısız oldu..  Konyaspor, ikinci yarıda ise, sadece biri kez kazanırken, 7 maçta birebere kaldı ve 9 maçını da kaybetti. 6 beraberlik ve bir galibiyet sonrası sadece 9 puan toplayabildi. Kartallar, lig boyunca; 4 galibiyet, 12 beraberlik ve 18 yenilgi aldı.

GÖNEN: KONYASPOR’UN DEĞERİ BİLİNEMEDİ

Konyaspor eski başkanlarından, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Konya Milletvekili Adayı Sait Gönen, şehrin markası Konyaspor’un ligden düşmesinde yerel yöneticilerin ders alması gerektiğini söyledi. MHP Konya İl Başkanlığı’nda, milletvekili adayı Durmuş Ali Açıkel ve il başkan yardımcısı Yusuf Keleş ile birlikte düzenlediği basın toplantısında konuşan Sait Gönen, ligden düşmesi daha önce kesinleşen Konyaspor’un, Galatasaray ile deplasmanda karşılaşarak Spor Toto Süper Lig’e veda ettiğini hatırlattı. Konya’nın tamamını kapsayan bir yönetim oluşmadığı için istenen başarının yakalanamadığını ve şehrin marka değerinin zarar gördüğünü kaydeden Gönen, “Maalesef Konyaspor eskiden biraz olan kurumsal yapısını tamamen kaybetmiş. Mevcut iktidar partisinin yedeğinde, Konya’nın tamamını kapsayan bir yönetim oluşturulmadan, yönetim acziyetinin sonucu olarak Konyasporumuz bugünkü duruma gelmiştir. Konyaspor şehri temsil edebilecek bir markadır. Maalesef bu markanın değeri bilinemedi. Ve Konyasporumuzu kötü günler beklemektedir. İnşallah bu kötü gidişe Konyalı hemşerilerimiz takımına sahip çıkarak bir dur demelerini bekliyoruz. Bu kötü gidişten mevcut yönetimin, bu şehri idare eden yerel yöneticilerin ders alması gerektiğinin altını özellikle çiziyorum. Bundan sonra Konyaspor ile ilgili çalışmalarda hemşerilerimizin tamamının gönüllü katılımlarını sağlayacak yapının oluşmasını, Konyaspor’un acilen kurumsallaşması için gerekli çalışmaların yapılmasını temenni ediyorum. Ben Konyaspor’un eski başkanlarından olarak böyle bir çalışmaya destek vereceğimin bilinmesini istiyorum” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.