Kartal perdeyi açıyor

Kartal perdeyi açıyor

Yeniden Süper Lig’e dönen Konyaspor, bugün ilk sınavını verecek. Yeşil-beyazlılar, son şampiyon Bursaspor ile deplasmanda karşı karşıya gelecek. Saat 21.00’de başlayacak olan maç Lig TV’den naklen yayınlanacak

Yeni sezonda Spor Toto Süper Lig’de mücadele edecek olan yeşil-beyazlı temsilcimiz Konyaspor, lige Bursaspor maçıyla başlıyor. Bir yıllık aradan sonra Süper Lig’e yeniden dönen Kartallar, perdeyi geçen yılın şampiyonu Bursaspor ile deplasmanda oynayacağı maçla açıyor. Bursa Atatürk stadındaki karşılaşma saat 21.00’de başlayacak ve Lig TV’den naklen yayınlanacak. Maçta, İstanbul bölgesi hakemi Süleyman Abay düdük çalacak. Abay’ın yardımcılığını Cemal Bingül ve Mustafa İspiroğlu yapacak. Karşılaşmanın 4. hakemi ise Mesut Çarık. Zorlu maçta gözlemci olarak ise Osman Erdal Fırat görev yapacak.

Spor Toto Süper ligde kalıcı olmayı hedefleyen Konyaspor’da, Bursaspor maçının planları 3 puan üzerine yapıldı. Takımda eksik yok. Moral süper. Konya’daki hazırlıklarını Cumartesi günü akşam saatlerinde yaptığı antrenmanla tamamlayan yeşil-beyazlılar dün sabah Bursa’ya giderek Holiday İnn otelde kampa girdiler. Kartallar, dün akşam saatlerinde de ter atarak dinlenmeye çekildiler.

Geçen yılın şampiyon takımı Bursaspor ile zor bir maça çıkacaklarını belirten teknik direktör Ziya Doğan, “3 puana talibiz” diye konuştu. Konyaspor’da, Bursaspor’u yenmeleri halinde futbolculara süper prim verilecek. Yeşil-beyazlılar bu akşam yapılacak maça muhtemelen şu 11 ile çıkacaklar: Gökhan- Erdinç- Adnan, Mahamoudou Kere, Bassem Abbas, Hakan- Borek Dockal, İbrahim Ege, Emre Toraman, Peter Grajciar- İvan Lietava.

KARAPINAR: ELİ BOŞ DÖNMEYECEĞİZ

Kulüp Başkanı Bahattin Karapınar, Sport Toto Süper Lig’de yeni sezona bugün deplasmanda oynayacakları Bursaspor karşılaşması ile ‘Merhaba’ diyeceklerini belirtirken, Konyaspor adına tüm güzelliklerin yaşanmasını dileğinde bulundu. Karapınar, 2010-2011 sezonu Spor Toto Süper Lig’de ilk maçında deplasmanda son şampiyon Bursaspor ile karşılaşacak Konyaspor’umuzun zorlu karşılaşmadan eli boş dönmeyeceğini belirterek, “2010-2011 deplasmanda Bursaspor ile oynayacağımız maç ile başlayacağız. Birçok yeniliklerin içerisindeki Konyaspor’un özellikle bu sezona renk katacağına inanıyoruz. Süper Lig’de kalıcı olmak adına yaptığımız transferlerin uyumuyla iyi bir ekip oluşturarak öncelikle ligde kalıcı olan ve daha sonra çıkabildiği sıralara kadar çıkacak bir takım olmak istiyoruz. Çok iyi bir teknik direktör olan Ziya Doğan hocamızla birlikte yapmış olduğumuz çalışmalar Konyaspor’umuzun her geçen gün direncinin arttığını ve iyi bir takım olma yolunda adımlar attığını göstermektedir. Yeni sezonda bütün takımlara başarılar diliyoruz. Konyaspor’umuz adına bütün güzelliklerin yaşanmasını diliyoruz. Şu anda Konyaspor’umuzun ihtiyacı olan taraftar desteğini iç sahada oynayacağımız maçlarda fazlasıyla yanımızda görmek istiyoruz. Konyaspor’a sahip çıkmak Konyaspor’un değerinin artması demektir. Bir daha kötü günler yaşamamak için Konyaspor’umuza gereken destek ve değerin verilmesini istiyoruz” şeklinde görüş belirtti.

BURSASPOR İLE 19. RANDEVU

İki takım arasında bundan önce Süper Lig’de oynanan 18 maçta Bursaspor’un galibiyetlerle 8’e 5’lik üstünlüğü bulunuyor. İki takımın randevularında 5 maçta ise eşitlik bozulmadı. Konyaspor ile Bursaspor arasındaki lig tarihindeki rekabet 1988-89 sezonunda oynanan ve Konyaspor’un 3-1 kazanıp, 2-0 mağlup olduğu karşılaşmalarla başladı. Geride kalan sezonlarda oynanan 18 lig maçının 5’ini Konyaspor kazanırken, 8’inde sahadan gülerek ayrılan taraf Bursaspor oldu, 5 maçta ise eşitlik bozulmadı. Konyaspor’un 15 golüne, Bursaspor 19 golle cevap verdi. İki takım ayrıca 2003-2004 sezonunda Türkiye Kupası 3.kademe maçında Bursa’da karşı karşıya gelmiş, mücadelenin galibi 1-0’lık skorla Konyaspor olurken, temsilcimiz bu sonuçla kupada bir üst tura yükselmişti. Konyaspor Bursaspor ile son oynadığı maçta ise rakibine 3-0 mağlup olmuştu. Konyaspor, Bursa deplasmanında 9 lig maçına çıkarken, bu maçlarda hiç galibiyet sevinci yaşamadı. Güçlü rakibiyle Bursa’da oynadığı maçlarda 8 kez yenilen Yeşil-Beyazlı temsilcimiz, sadece 1 maçta beraberlik sevinci yaşabildi. 1992-1993 sezonunda oynanan müsabaka 1-1 eşitlikli son bulurken, o tarihten itibaren Konyaspor Bursa’dan puan alamadı.

SÜLEYMAN ABAY 9. MAÇA ÇIKACAK

Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu tarafından Konyaspor’un Bursaspor ile 2010-2011 sezonunun 1. haftasında bugün deplasmanda oynayacağı maçta görevlendirilen İstanbul Bölgesi Üst Klasman Hakemi Süleyman Abay daha önce 8.kez maçlarımızda düdük çaldı. Süleyman Abay, 4’ü Süper Lig, 3’ü Bank Asya 1.Lig, 1’i Türkiye Kupası olmak üzere 8 kez Konyaspor maçlarını yönetirken, son olarak 2009-2010 sezonunda Bank Asya 1.Lig’de deplasmanda Boluspor’u 1-0 yendiği karşılaşmada görev aldı. Bursaspor-Konyaspor Spor Toto Süper Lig 2010-2011 sezonu 1.hafta maçında Süleyman Abay’ın yardımcılıklarını yine İstanbul’dan Cemal Bingül ve Mustafa İspiroğlu yaparken, maçın dördüncü hakemi Eskişehir’den Mesut Çarık.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.