Kartal: Madem Uygulamayacaksınız; O Zaman Dershaneleri Niye Kapatıyorsunuz

Kartal: Madem Uygulamayacaksınız; O Zaman Dershaneleri Niye Kapatıyorsunuz

BBP Genel Başkan Yardımcısı Kaptan Kartal, hür teşebbüs tarafından açılan dershanelerin bu şekilde kapatılmasına karşı olduklarını söyledi.

BBP Genel Başkan Yardımcısı Kaptan Kartal, hür teşebbüs tarafından açılan dershanelerin bu şekilde kapatılmasına karşı olduklarını söyledi. Türkiye’de sınavlar varken ve okullarda sınav sayısı 12’e çıkmışken dershanelerin bir anda ortadan kaldırılmasının Anadolu’daki çocukların önünü keseceğini vurgulayan Kartal, “Yazık olacak. Parası olan özel okula gidecek. Parası olmayan fakir, memur, çiftçi, köylü, esnaf insanlarımızın çocukları 1000, bin 500 liraya gittikleri dershanelerden olacaklar. Bu konunun bir boyutu. İkinci ve esas boyutu; artık bu işin dershaneler kapatılacak şeklinde algılanmadığını iki gün önce Taraf gazetesinin yayınladığı manşette ‘MGK kararlarında Gülen ve nur hareketinin bitirilmesi gerektiği’ ve altında kimlerin imzasının olduğunu herkes gördü.” dedi.

Adana’daki programı sırasında gündeme ilişkin soruları cevaplayan Kartal, 2006 yılında Muhsin Yazıcıoğlu’nun Malatya’da parti genel başkan yardımcısı (o dönem BBP Elazığ İl başkanı) avukat Selami Ekici’ye “Emniyette bir operasyon yapılacak, bunu arkadaşlara duyurun. Arkadaşlar tedbirini alsın.” dediğini açıkladı. Kartal, şöyle devam etti: “MGK’da öyle bir karar ve altında imzalar var. 2006’da böyle bir operasyonun gerçekleşeceğini Muhsin Yazıcıoğlu, o dönemde Selami Ekici’ye bizzat söylemiş. Hatta Ekici, aradan 3-4 ay geçtikten sona (Yazıcıoğlu’na), ‘Siz böyle bir şey demiştiniz; ama burada her hangi bir şey olmadı’ dediğinde ise Muhsin başkan, ‘Evet, böyle bir operasyon yapılacaktı. Bizim duyduğumuz haberi onlarda duyup, tedbir aldılar.’ demiş. Bu çok önemli bir şey. Hani diyorlar ya ‘Biz imzayı attık ama uygulamadık.’ Demek ki uygulamaya geçecekmiş. Bugün de aynı şekilde. Madem uygulamayacaksınız; o zaman dershaneleri niye kapatıyorsunuz.”

Sadece dershanelerin değil etüt evleri ve okuma salonlarının da aynı zamanda kapatıldığını ifade eden BBP Genel Başkan Yardımcısı Kaptan Kartal, üç binin üzerinde dershanede 100 bin kişinin çalıştığını ve bunun 400-500 bin kişinin mağduriyetin söz konusu olduğunu anlattı. “Sayın başbakan ‘bunları öğretmen olarak atayacağız, sözlü yapacağız’ diyor. Ne sözlüsü, ne mülakatı. Neyle yapacak bunları.” diye tepki gösteren Kartal, “Sayın Başbakan artık şundan vazgeçmeli: Dershane açılacaksa ben açacağım, okul yapılacaksa da ben yapacağım. Her şeyin sayın başbakanın yapmasına gerek yok. Devletin bir kurumsal yapısı ve geleneği var. Kanunlarla yönetilen bir hukuk devletinde ‘ben kapattım oldu, ben yaptım oldu’ şeklindeki yaklaşıma itiraz ediyoruz.”

Aynı şekilde partisinin de hakkının yendiğini savunan Kartal, Anayasa’nın “Seçime girmeye hak kazanan siyasi partilere devletten hakça yardım yapılır.” şeklindeki 68. Maddesini hatırlattı. Kartal, ”Ama bunların hakça anlayışı hep kendilerine . Trilyonlarca parayı alıp BBP’e sıfır kuruş. Anayasa orada da ihlal ediyorlar. Dolayısı ile biz hukukun üstünlüğüne gideceksek, özgürleşip refahlaşacaksak bunlara uymamız lazım. Başbakan ‘çocuklar toprakta, çimde oynasın’ diyor. Bu işi mizah haline getirmenin bir anlamı yok.” diye konuştu.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.