Kartal kupa sınavında

Kartal kupa sınavında

Adana Demirspor'dan aldığı 2-1'lik sonuç ile moral bulan Torku Konyaspor, bugün Türkiye Kupası'nda görücüye çıkıyor. Kırıkhanspor ile karşı karşıya gelecek olan temsilcimizin hedefi tur atlamak

PTT 1. Ligde ilk galibiyetini, 4. maçında deplasmanda Adana Demirspor karşısında alan Torku Konyaspor’da gözler, bugün oynanacak Türkiye kupası maçına çevrildi. Ziraat Türkiye kupası 2. Tur maçında bugün, Hatay Kırıkhanspor’u konuk edecek olan yeşil-beyazlı takımda hedef rakibi yenerek bir üst tura yükselmek. Atatürk stadındaki maç saat 14.30’da başlayacak ve Sarper Barış Saka düdük çalacak. Saka’nın yardımcılığını Selçuk Yılmaz ve Önder Yılmaz yaparken, 4, hakemi ise, Aydın Karsavuran. Kupada 2. Tur karşılaşmaları, tek maç olarak oynanacak ve galip gelen takım 3.tura yükselecek.

Torku Konyaspor, lig ile birlikte kupada da yoluna devam ederek adını üst turlara yazdırmayı amaçlıyor. Maçta kombine biletler geçersiz olacak. Sporseverler karşılaşmayı yeşil-tribünlerden 5, kapalı tribünden 10 ve VİP tribününden 20 TL ödeyerek izleyebilecekler. Torku Konyaspor’da, Semih ile birlikte sakatlığı süren Ali Dere, Milli takımlarda yer alan İsmail ve Abdülkerim ve Konyaspor’a vizesi Trabzon maçından sonra yaptırılan ve geçen yıldan kalan 3 maçlık cezası devam eden Ali Turan Kırıkhan karşısında da forma giyemeyecek. Ali Zeutuni'nin sakıtlığının iyi olduğu, teknik adamlar görev vermesi halinde oynayabileceği bildirildi.

Torku Konyaspor, hafta sonunda da iç sahada, Tavşanlı Linyitspor ile karşılaşacak. Yeşil-beyazlı takımda bu maçın hazırlıkları da Perşembe günü akşam saatlerinde gerçekleştirilecek antrenmanla devam edecek.  PTT 1. Ligde 4. Hafta 1461 Trabzon’un liderliğiyle geçildi.. 10 puanı bulunan Trabzon’u aynı puanla Karşıyaka izlemekte.. Ligin sonunda ise 3 puanlı Göztepe, 2 puanlı Adana Demirspor ve 1 puanlı Ankaragücü yer almakta. Konyaspor ise 4 puanla 15. Sırada bulunuyor. Ligde bu hafta oynanan maçların 5’ini ev sahibi, 2’sini deplasman takımları kazanırken, 2 maç ise berabere sonuçlandı. Toplam 29 golün atıldığı 4. hafta da tüm maçlarda gol sesi çıktı.. Haftanın en gollü karşılaşması ise, 4-3 sonuçlanan ve filelerin 7 kez havalandığı Tavşanlı Linyitspor-Denizlispor maçı oldu.

İhtiyaç duydukları galibiyeti Adana Demirspor gibi zorlu bir deplasmanda aldıklarını söyleyen Basın Sözcüsü İbrahim Çınar, istenilen düzeye gelmeye başlayan takımın ilerleyen haftalarda bir galibiyet serisi yakalayacağına ve zirve yarışında hak ettiği yerde olacağına inandığını söyledi. İlk 3 haftada alınan sonuçların takım kalitesini yansıtmadığını her fırsatta dile getirdiklerini belirten Çınar, “Uyum sorununu atlatmak biraz zaman alıyor. Bucaspor ve 1461 Trabzon maçları bu dönemimize denk geldi. Ancak Gaziantep maçında sergilenen futbol ve oyuncularımızın kazanma hırsları bize olumlu sinyaller vermişti. Bu olumlu sinyaller Adana Demirspor gibi zorlu bir deplasmanda bize sezonun ilk 3 puanını getirdi. Oyuna iyi başlayan ve 2-0’lık skor avantajını yakalayan takımımız, futbol adına ilk 45 dakika yapılması gereken ne varsa yaptı. Farkı daha da arttırıp soyunma odasına daha rahat girebilirdik. Ama ikinci yarının başında rakibimizin gelen golü daha da hareketlenmelerine ve üzerimize gelmelerine neden oldu. Baskılı gibi görünseler de bizimde ani ataklarda bulduğumuz fırsatlar vardı. Heyecanlı ve temposu yüksek bir maçtan istediğimiz sonuçla ayrıldığımız için mutluyuz. İnşallah bu bir başlangıç olacak ve galibiyetlerimiz seri olarak devam edecek. Gaziantep B.Ş.Bld.Spor ve Adana Demirspor maçları gösterdi ki takımımız yavaş yavaş beklenilen düzeye gelmeye başladı. İlerleyen haftalarda daha da iyi duruma gelecek” diye konuştu.

Ziraat Türkiye Kupası’nda Kırıkhanspor ile oynayacağımız maçın favorisinin Konyaspor olduğunu ancak futbolda rakibi küçümsemenin sürpriz sonuçları beraberinde getirdiği gerçeğini de göz ardı etmemek gerektiğini sözlerine ekleyen Çınar, “Biz her rakibimize saygı duyuyoruz. Favori olarak gösterilmemiz normal. Ancak sahada oynanmadan, mücadele etmeden maç kazanılmıyor. Çarşamba günü daha çok isteyen taraf olarak turu geçeceğimize inanıyorum” dedi. Çınar, PTT 1.Lig’in 5.haftasında sahamızda TKİ Tavşanlı Linyitspor ile zorlu bir maça çıkacaklarının da altını çizerken, “Her maç zor. Ama Adana Demirspor maçında aldığımız galibiyet bizim için büyük moral oldu. İyi bir hazırlık dönemi geçirip sahadan galibiyetle ayrılacağımıza inanıyoruz. Taraftarlarımızın önünde daha önce iç sahada oynadığımız 2 maçta yaşayamadığımız 3 puan sevincini inşallah TKİ Tavşanlı Linyitspor mücadelesinde yaşar ve taraftarlarımıza da yaşatırız” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.