Kartal keyiflendi

Kartal keyiflendi

Konyaspor Basın Sözcüsü Cengiz Yönet: Beşiktaşa karşı deplasmanda bir puan aldığımız için sevinçliyiz. Teknik Direktör Ziya Doğan: Önemli bir deplasmandan 1 puan aldığımız için mutluyuz

Konyaspor Basın Sözcüsü Cengiz Yönet, Beşiktaş karşısında aldıkları 1 puanın oyuncular için büyük moral kaynağı olduğunu, deplasmanda 1 puan aldıkları için sevinçli olduklarını söyledi. Yönet, yaptığı açıklamada, deplasmanda oynadıkları Beşiktaş maçına puan ya da puanlar alabilmek için çıktıklarını, 1 puanı aldıkları için de çok mutlu olduklarını belirtti. Futbolcuların, istekli bir oyun sergilediklerini ve maçı son ana kadar bırakmadığını ifade eden Yönet, şunları kaydetti:
“Maçta ciddi pozisyonlar yakaladık. İlk yarı sonlarında kaçırdığımız pozisyonlar vardı. İlk yarı 2-2 de bitebilirdi. Oyuncularımızın performansından memnunuz. Beşiktaş karşısında aldığımız 1 puan oyuncularımız için büyük moral kaynağı oldu. Beşiktaş’a karşı deplasmanda 1 puan aldığımız için sevinçliyiz. İnşallah ilk yarıyı, devre arasına kadar olan süreci en az kayıpla atlatmak istiyoruz. Manisaspor karşısında da deplasmanda 3 puan almıştık. Deplasmanlarda gösterdiğimiz başarıyı iç sahada da yakalamak lazım. Beşiktaş rakibimiz olan takımlardan değil. Bu nedenle Beşiktaş karşısında aldığımız puanın anlamlı olabilmesi için Kasımpaşa ve Gençlerbirliği maçlarından da galip gelmemiz lazım.”
Kendi sahalarında Fenerbahçe maçı hariç hiçbir maçta kötü oynamadıklarını dile getiren Yönet, şansızlıklar ve talihsizlikler nedeniyle bugüne kadar oynadıkları maçlarda istedikleri puanları alamadıklarını bildirdi. Devre arasında takıma ihtiyaç duyulan noktalara transferler yapacaklarını vurgulayan Yönet, bu doğrultuda yardımcı hocaların, futbolcu izleme komisyonu üyelerinin yurt dışında takip ettiği oyuncular olduğunu, teknik direktör Ziya Doğan’ın da bu futbolcuları çıplak gözle izlemek için bugün yurt dışına çıktığını bildirdi.
ZİYA DOĞAN: GALİP GELEBİLİRDİK
Spor Toto Süper Lig’de Beşiktaş ile deplasmanda 2-2 berabere kalan Konyaspor’un teknik direktörü Ziya Doğan, takımının önemli bir puan aldığını kaydederek, sonuçtan memnun olduğunu söyledi. Ziya Doğan, karşılaşmanın ardından yapılan basın toplantısında, sezona zor şartlarda başladıklarını, istedikleri transferleri yapamadıklarını belirtti. Yönetim kuruluna “İki ekstra santrfor alırsak başarılı oluruz” dediğini kaydeden Doğan, “Ancak bu oyuncuları da alamadık. Yine de takım oyununu iyi oynuyoruz. Futbol ruhunu sahaya iyi yansıtıyoruz. Buna rağmen zaman zaman şanssız maçlar kaybettik. Beşiktaş’ın oyuncu kalitesi belli Seyircisi büyük avantaj Bu şartlarda iyi motive olup kontra ataklarla fazla sayıda pozisyona girdik. Galip de gelebilirdik, mağlup da olabilirdik ama önemli bir deplasmanda pun aldığımız için mutluyum” diye konuştu.  
Basın mensuplarının karşılaşmanın ardından Beşiktaş Teknik Direktörü Bernd Schuster’in, Türkiye’de oynanan futbola ilişkin yaptığı değerlendirmelerin hatırlatılması üzerine Doğan, şunları söyledi: “Schuster büyük bir kulübün teknik adamı. Polemik yapmak istemiyorum ama geçen yıl Diyarbakırspor’da Ziya Doğan 1.5 trilyon harcadı. Yabancılara ödenen ise 800 bin avroydu. Schuster’e sormak lazım, bu parayla oyuncularının kramponlarını alabilir mi? Bizim hangi şartlarda nasıl çalıştığımızı biliyor mu? Biz hazıra konmuyoruz. Burayı ‘ağlama duvarı yapmak’ istemiyorum ama hangi şartlarda mücadele ettiğimizi söylemek istiyorum. İki tane santrfor alsaydım, bugün bu takım 10 puan daha fazlasını alırdı. Schuster Türkiye’nin şartlarını bilmeyebilir, bundan sonraki maçlarda biraz Anadolu takımlarının hangi şartlarda mücadele ettiğini öğrenirse iyi olur.”
Ziya Doğan,  devre arasında hücuma yönelik iki oyuncu alacaklarını söyledi. Karşılaşmada iki gol atan Peter Grajciar, skordan memnun olduklarını kaydederek, “Bence defans olarak da hücum olarak da iyiydik. Sırf defansı düşünen bir takım iki gol atamazdı. Bizim taktiğimiz kontrataklardı. Bunda da başarılı olduk” dedi. Serkan Şahin ise savunma olarak iyi futbol ortaya koyduklarını kaydederek “Beşiktaş’ın açıkları vardı. Onları değerlendirdik” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.