Kartal kendine geldi

Kartal kendine geldi

Spor Toto Süper Lig’de 11. haftada ikinci galibiyetini alan Konyaspor’da yüzler güldü. Yeşil-beyazlı temsilcimiz 8 hafta sonra ikinci galibiyetini Manisaspor’u deplasmanda mağlup ederek aldı

Spor-Toto Süper ligde 11. hafta liderlik koltuğuna Trabzonspor otururken, Konyaspor ise 8 hafta sonra kazanarak lige sarıldı. Şampiyon adaylarından Galatasaray ve Beşiktaş erimeye devam etti. Haftaya lider olarak giren Bursaspor’un Antalya deplasmanında berabere kalmasıyla, Pazar günü bir diğer şampiyon adayı Galatasaray’ı 2 golle deviren Trabzonspor ikinci kez lider oldu. 2. hafta lider olan bordo-mavililer, 8 hafta sonra Yeniden aynı sevinci yaşadı. Fenerbahçe’nin Eskişehir engelini 4 golle geçtiği 11. haftayı Galatasaray puansız kapatırken, Beşiktaş ise hayal kırıklığı yaratarak lig sonuncusu Kasımpaşa karşısında 1 puanla yetindi. 
Ligin ikinci haftasında Eskişehirspor’u yenen ve o tarihten buyana maç kazanamayan Konyaspor, 11. hafta çıktığı Manisa deplasmanında genç futbolcusu Ali Dere’nin son dakika golüyle galip gelerek kötü gidişe bir son verdi. Konyaspor bu galibiyetle 9 puana ulaşarak tehlike hattından çıktı. Zirve takımlarından Kayserispor sahasında Gençlerbirliği’ne puan kaptırırken, Konyaspor ile birlikte Gaziantepspor ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor deplasmandan galibiyetle dönen takımlar oldu. Dipte ise, Kasımpaşa 1 puan alarak sevindi. Sivasspor ve Bucaspor haftayı puansız geçti.
Spor Toto Süper Lig'in 11. haftasında oynanan karşılaşmalardan üçünü ev sahibi, üçünü deplasman takımları kazanırken, üç mücadelede beraberlikle tamamlandı. Toplam 26 golün atıldığı hafta da en farklı galibiyeti, deplasmanda Sivasspor’u 4-0 yenen İstanbul BŞ aldı. En gollü karşılaşma ise 4-2 biten Fenerbahçe-Eskişehirspor maçı olurken, Karabüksporlu Emenike Bucaspor filelerini 3 kez havalandırdı. Haftanın 2’şer gol atan futbolcuları ise; İbrahim Akın, Semih ve Umut oldu. Hakemler ise, hafta sonunda 38 sarı ve 3 kırmızı kart gösterdi.. Fenerbahçe’den Lugano, Eskişehirspor’dan sezer ve Bursaspor’dan Kirita kırmızı kart gören isimler oldu.
Spor Toto Süperi ligde 12. hafta perdesi Cuma akşamı saat 20.00’de oynanacak Konyaspor-Kayserispor maçıyla açılacak.  Cumartesi günü saat 14.30’da Bucaspor-Ankaragücü, 16.00’da Bursaspor-Trabzonspor, 19.00’da Eskişehirspor-Antalyaspor ve 19.00’da Gaziantepspor-Fenerbahçe maçları yapılacak. Ligde Pazar gününün programı ise şöyle: 14.30 Kasımpaşa-Sivasspor. 16.00 Gençlerbirliği-Beşiktaş. 17.00 İstanbul B.Ş.Bld. Spor-Kardemir D.Ç.Karabükspor. 19.00 Galatasaray-Manisaspor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.