Kartal, izin yaptı

Kartal, izin yaptı

Fenerbahçe maçının hazırlıklarını yoğun bir şekilde sürdüren Konyaspor, dün izin yaptı. Yeşil-beyazlılar, Pazartesi günü oynanacak olan maçın hazırlıklarına bugün yeniden başlayacak

Spor Toto Süper Lig’de geriden kalan 7 haftada sadece bir galibiyet alan Konyaspor, 8. haftada karşı karşıya geleceği Fenerbahçe maçının hazırlıklarına bugün yeniden başlayacak. Milli maçlar nedeniyle lige verilen arayı iyi şekilde değerlendirmeyi amaçlayan Konyaspor’da, 18 Ekim Pazartesi akşamı Fenerbahçe ile oynanacak dev maçın hazırlıkları devam ediyor. Pazar gününü izinli geçiren yeşil-beyazlı temsilcimiz, bugün antrenmanlara yeniden başlayacak. Lig’de oynadığı 7 maçta sadece bir galibiyet alabilen Konyaspor, ikinci galibiyetini Fenerbahçe’den alabilmenin hesaplarını yapıyor.  Bugün Tatlıcak tesislerinde haftanın ilk çalışmasını yapacak olan Konyaspor’da önemli bir eksikliğin olmadığı öğrenilirken, teknik direktör Ziya Doğan’ın, idman öncesi futbolcularla bir toplantı yapması ve futbolculara maçın önemini anlatması bekleniyor.
KARTAL, FENERBAHÇE’YE 1 YENİLGİ TATTIRDI
Konyaspor, Pazartesi günü karşılaşacağı Fenerbahçe’yi ligde ikinci kez yenmenin hesaplarını yapıyor. İstanbul temsilcisini ligde ve kupada birer kez yenen yeşil-beyazlılar, 23. randevudan galibiyetle ayrılmanın planlarını yapıyor. Konyaspor ile Fenerbahçe ligde 23.kez karşı karşıya gelecek. İki takım arasında ligde oynanan 22 maçın sadece birisinden yeşil-beyazlılar galibiyetle ayrılırken, 21 maçı Fenerbahçe kazandı. Konyaspor ile Fenerbahçe, ligde 23. kez karşı karşıya gelecekler. Birinci Lig'de ilk kez 1988-89 sezonunda mücadele etmeye başlayan ve Fenerbahçe ile bugüne kadar toplam 22 lig maçında karşılaşan temsilcimiz, 21 kez yenildiği rakibi karşısında sadece tek galibiyet alabildi. Yeşil-beyazlılar, rakip kaleye 24 gol atarken, kalesinde 73 gol gördü. 2008-2009 sezonunda ilk yarısında Konya'da oynanan maçı yeşil-beyazlılar, 2-1'lik skorla kaybederken, deplasmanda oynanan karşılaşma 4-2 Fenerbahçe’nin galibiyetiyle sona erdi. Konyaspor, rakibine karşı ligdeki tek galibiyetini 2004-2005 sezonunda Konya’da oynanan mücadelede 4-2’lik skorla aldı. Yeşil-beyazlılar, ayrıca 2002-2003 sezonunda oynanan Fortis Türkiye Kupası 2.Kademe maçında rakibini 1-0 mağlup ederek kupadan saf dışı bırakmıştı. İki takımın bugüne kadar oynadıkları maçlarda İstanbul temsilcisinin  ezici bir üstünlüğü bulunurken, yeşil-beyazlılar Pazartesi günü oynanacak maçta şeytanın bacağını kırarak, Fenerbahçe’ye karşı ligde ikinci galibiyetini almanın hesaplarını yapacak.
ERCÜMENT:TOPARLANMAK İSTİYORUZ
Konyaspor’un genç kalecilerinden Ercment Kafkasyalı, kadro ile ligdeki durumlarının doğru orantılı olmadığını ve şanssız maçlar nedeniyle ligde istenilen yerde bulunmadıklarını belirterek, bir an önce toparlanarak ligde üst sıralara doğru yükselmek istediklerini söyledi.
Sezona istedikleri gibi başlayamadıklarını bunda yeni takım olmalarının da payı olduğuna işaret eden  Ercüment Kafkasyalı, "Gaziantepspor karşısında ortaya koyduğumuz oyun ve verilen talihsiz bir kararla galibiyeti kaçırmamızın ardından takımda birşeyler ters gitmeye başladı. Oynadığımız maçlarda arzuladığımız sonuçları alamadık. Sahamızda ligin yeni takımlarından Bucaspor ve Kardemir D.Ç.Karabükspor karşısında puan kayıpları yaşadık. Ama herşeyden önemlisi son maçta Ankaragücü önünde 1-0 galip durumda iken 4-1'lik sonuçla sahadan mağlup ayrılmamız bize yakışmadı. Bunun farkındayız. Ama ligde iyi yerlere gelmek istiyorsak artık geçmişi unutmalıyız. Bunun için önümüzdeki ilk engel Fenerbahçe maçı. Rakibin durumu, kadrosu bizi ilgilendirmiyor. Bizim kazanmaya ve puanlar almaya çok ihtiyacımız var. Bunu Fenerbahçe maçında başararak daha fazla moral bulmak istiyoruz. Biz iyi bir kadroya sahibiz. Bu kadro ligde her takımı yenecek güce sahip bir kadro. Tek eksiğimiz bize moral olacak bir sonucu alamamak" dedi.
Kaleciler arasında sıkı bir rekabet yaşandığını da sözlerine ekleyen Ercüment Kafkasyalı, "Orkun Uşak ve Gökhan Tokgöz gibi Türkiye'nin iyi iki kalecisiyle birlikte Konyaspor'un başarısı için buradayız. Hocamız kimi hazır görürse ona şans veriyor. Bende sıranın bana gelmesini bekliyorum. Rekabet başarıyı getirir. Bizde bunun için diğer abilerimle birlikte sıkı bir şekilde çalışıyoruz. Tek düşünce Konyaspor'un başarısı" şeklinde görüş belirtti.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.