Kartal hedefe kilitli

Kartal hedefe kilitli

Süper Lig hedefine kenetlenen Konyasporda tempo giderek artıyor

Süper Lig hedefine kenetlenen Konyaspor’da tempo giderek artıyor. Yeşil-beyazlıların yeni transferi Ali Zitouni, Torku Konyaspor’a bu sene dahil olmaktan dolayı mutlu olduğunu ifade etti.

Torku Konyaspor’da, Bucaspor maçının hazırlıkları dün yapılan çift antrenmanla devam etti. Yeşil-beyazlılar, güne sabah yapılan kuvvet ve çabukluk çalışması ile başladı. Teknik direktör Hüsnü Özkara yönetiminde yapılan antrenmana U20 Milli Takımı’nda bulunan Abdülkerim Bardakçı ve İsmail Güven ile hafif sakatlıkları bulunan ve tedavi olan Neca Fernandes ve Selim Ay katılmadı. Düz koşu ve ısınma hareketleriyle başlayan antrenmanda oyuncular kurulan istasyonlarda üç seri üzerinden çabukluk ve kuvvet çalışması yaptı. Kaleciler Kaya Tarakçı, Emrullah Şalk ve Ali Çiçek ise kaleci antrenörü Atilla Uzuncan yönetiminde takımdan ayrı olarak özel bir çalışma yaptı. Kartallar, dün akşam saatlerinde de teknik-taktik çalışması yaptılar. Torku Konyaspor’da, hafta sonunda Adana Demirspor ile özel maç yapılması konusunda temaslar da sürüyor.

KATKI SAĞLAMAK İÇİN BURADAYIM

Konyaspor’un Antalyaspor’dan transferi Ali Zitouni, birkaç yıldır transferinin gündeme geldiği ancak gerçekleşmediği Torku Konyaspor’a bu sene dahil olmaktan dolayı mutlu olduğunu ifade ederken, çok iyi bir hava yakaladıklarını ve bunu da lig boyunca sürdürüp takımımızı Süper Lig hedefine ulaştıracaklarına inandığını söyledi. ‘Torku Konyaspor’a geldiğim için mutluyum ve amacım tabiki de Süper Lig yolunda takımıma katkı sağlamak’ sözleriyle açıklamasına başlayan yeni isimlerden Ali Zitouni, “5 yıl aralıksız olarak MP Antalyaspor formasını giydim. Türkiye’yi çok seviyorum. Takımdan ayrıldıktan sonra Torku Konyaspor’dan transfer teklifi geldi. Birkaç yıldır kendileri beni istiyordu ama nasip değilmiş transferim bir türlü gerçekleşmemişti. Oturduk, konuştuk ve benim için en doğru kararın Torku Konyaspor’a transfer olmam olduğuna karar verdim. Takıma dahil oldum ve bu benim ikinci kamp dönemim. Her şey yolunda. Takımda arkadaşlık gerçekten çok iyi. Hiçbir şekilde yabancılık çekmedim ve hemen uyum sağladım. Bu bir futbolcunun isteyebileceği ilk şey. Şu ana kadar herhangi bir sorunla karşılaşmadım. İnşallah bundan sonra da karşılaşmayacağıma inanıyorum. Şimdi tek düşüncemiz takımımızın başarılı olarak Süper Lig’e yükselmesi. Bunun için arkadaşlarımla birlikte elimizden gelen gayreti göstereceğiz ve inşallah da başarılı olacağız” diye konuştu. 

ŞABAN GENİŞYÜREK, GÖZTEPE İLE ANLAŞTI

Öte yandan, dış transferde son olarak Karşıyaka’dan, forvet oyuncusu Şaban’ın transferinde sona ulaşamayan Konyaspor’da arayış sürüyor. Yönetimden sızan haberlere göre, bir forvet veya forvete dönük bir orta saha oyuncusu ile bir ön libero transferi için arayış sürüyor.  Göztepe, geçen sezon diğer İzmir temsilcisi Karşıyaka’da forma giyen Şaban Yılmaz Genişyürek ile 2 yıllık sözleşme imzaladı. Kulüpten yapılan açıklamada, futbola Almanya’da başlayan 26 yaşındaki golcü futbolcunun Karşıyaka ve Çorumspor’da forma giydiği belirtildi. Türkiye’nin en gözde kulüplerinden biri olan Göztepe’ye geldiği için çok mutlu olduğunu vurgulayan Şaban Genişyürek, bu mutluluğu kelimelerle ifade etmesinin imkansız olduğunu bildirdi. Şaban Genişyürek, Göztepe’nin Türk futbol tarihinde destanlar yazdığını belirterek, şunları kaydetti: “Gürsel Aksel, Ali Artuner, Fevzi Zemzem, Halil Kiraz, Nevzat Güzelırmak gibi efsane futbolcuları yetiştirmiş bir kulübün oyuncusu olarak bu isimlerin izinden gitmek ve bu yolda bu sene şampiyon olmak en büyük temennim. Benim transferimde emeği geçen başta Başkanımız İmam Altınbaş olmak üzere herkese çok teşekkür ediyorum. Son olarak Göztepe taraftarının önünde futbol oynadım. Onların gücünü arkamda hissetmek benim performansımı yüzde yüz artıracaktır.” Geçen yıl Karşıyaka’da forma giyen Şaban Genişyürek bir süre önce sözleşmesini tek taraflı olarak feshetmişti.

SPOR SERVİSİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.