Kartal galibiyeti kilitli!

Kartal galibiyeti kilitli!

Adana Demir ve Tavşanlı Linyit galibiyetleri ile moral bulan ve ligde çıkışa geçen Torku Konyaspor, Göztepe maçına bileniyor. Yeşil-beyazlıların tek hedefi evine galibiyetle dönmek ve seriyi sürdürmek

PTT 1. Ligi’nde son haftalarda aldığı sonuçlarla kendisine gelen ve zirve hesaplarına başlayan yeşil-beyazlı temsilcimiz Torku Konyaspor’da, hafta sonu deplasmanda Göztepe ile oynanacak maçın hazırlıkları aralıksız sürüyor. Geçtiğimiz Pazar günü sahasında oynadığı maçta Tavşanlı Linyitspor’u Erdal ve Neca’nın golleriyle 2-0 yenerek taraftarına, iç sahadaki ilk 3 puan sevinicini yaşatan yeşil-beyazlılar, Göztepe maçının hazırlıklarına pazartesi günü başlamıştı. Dün akşamda tek idmanla günü geçiren ekibimizde çalışmaların Perşembe gününe kadar sürmesi bekleniyor. Cumartesi günü oynanacak zorlu maç için kafilenin Cuma günü sabah saatlerinde Konya’dan ayrılacağı belirtildi.

Öte yandan ekibimizde sakatlıkları süren Semih Aydilek, Ali Zitoni, Serkan Şahin ve Bilal aziz’in tedavileri devam ediyor. Ligin ilk üç haftasında beklenileni veremeyen ve son iki hafta da ise 2 galibiyet alarak tırmanışa geçerek güven tazeleyen Torku Konyaspor’da moral süper. Daha önce iki kez karşılaştığı ve 1 galibiyet, 1 yenilgi aldığı rakibi karşısında ilik yarıda ki etkili oyunuyla sonuca giden Kartallar, ikinci yarıda ise skoru koruyarak 3. golü aradı, ancak bunu gerçekleştiremedi.

ÇINAR: GALİBİYET SERİSİNİ DEVAM ETTİRECEĞİZ

Son haftalardaki çıkışını TKİ Tavşanlı Linyitspor maçından aldığı galibiyetle sürdürdüklerini ve Konyaspor'un her geçen hafta yavaş yavaş istenilen düzeye gelmeye başladığını belirten Basın Sözcüsü İbrahim Çınar, galibiyet serisine Göztepe maçından 3 puanla ayrılarak devam edeceklerine inandığını söyledi. Yeni oluşturulan takımlarda uyum sorunun yaşanmasının normal olduğunu ve sezonun ilk haftalarında alınan sonuçların sebebini buna bağladıklarını ifade eden Basın Sözcüsü İbrahim Çınar, "Biz takımımıza olan inancımızı her zaman yineledik. Çünkü Torku Konyaspor'u hedefe ulaştıracak kapasiteye sahip oyuncu topluluğuna ve onları hedefe ulaştıracak kalitede bilgi birikime sahip bir teknik heyete sahibiz. İlk haftalarda aldığımız sonuçları kaza olarak görmüştük. Gaziantep Büyükşehir Belediyespor maçıyla başlayan hem oyunsal hem de kazanma hırsı olarak yükselişini Adana Demirspor, Kırıkhanspor ve son olarak TKİ Tavşanlı Linyitspor maçlarında devam ettiren takımımız sonuca gitmesini de bidli.

TKİ Tavşanlı Linyitspor karşısında özlenen Torku Konyaspor'un dönüşünün sinyallerini aldık. Rakip kalede fırsatlar bulan, oyunun kontrolünü elinde tutan ve mücadelesini son düdüğe kadar bir an bile olsun bırakmayan bir takım vardı. Alınan galibiyetten dolayı herkesi kutluyorum. Amacımız galibiyet serisini kalan maçlarımızda da tekrarlayarak gerekli puanları alıp sezon sonunda Torku Konyaspor'u hak ettiği Süper Lig'e taşımak. Teknik heyet ve oyuncularımıza bu konuda güvenimiz tam. Camia olarak kenetlenirsek ve birlikte mücadele edersek bunun üstesinden geliriz. Konya şehri ve bu camia Süper Lig'i hak ediyor" dedi. Çınar, hafta sonu deplasmanda Göztepe oynayacağımız maç ile ilgili olarak yaptığı değerlendirmede, "Rakibimiz sezona iddialı girmesine rağmen ilk haftalarda istediği sonuçları alamadı. Biz kendi işimize bakıyoruz. Yakaladığımız çıkışı devam ettirme adına önemli bir mücadele. Oyuncularımız son maçlardaki mücadelelerini sahaya yansıtarak istenilen sonuçla sahadan ayrılacaklar. Bu konuda takımımıza güvenimiz tam" şeklinde görüş belirtti.

5. HAFTADA ZİRVE EL DEĞİŞTİRDİ

PTT 1. Lig'de 5. hafta maçları geçtiğimiz gün oynanan Denizlispor Göztepe maçının ardından tamamlandı. 5. haftanın son maçında, Denizlispor-Göztepe'yi 1-0 yendi. Zorlu haftada 1461 Trabzzon'u İzmir'de 1-0 mağlup eden Karşıyaka, 13 puanla ligin zirvesine yerleşti. Lider Karşıyaka'nın geride kalan 5 haftada yenilgisi bulunmuyor. 10 puanda kalan ve zirveyşi devreden 146 Trabzon ise averajla ligin 4. sırasına geriledi. Ligin 2. sırasında bulunan Kayseri Erciyesspor ve Çaykur Rizespor'un da 10'ar puanı bulunuyor. Lig'de 5 hafta geride kalırken MKE Ankaragücü ve Adana Demirspor henüz galibiyetle tanışmadı.
Ligin 6. haftasının ise birbirinden çekişmeli karşılaşmalara sahne olması bekleniyor. Temsilcimiz Konyaspor'un Göztepe deplasmanında oynayacağı maç 6 Ekim Cumartesi günü start alacak. Zorlu haftanın maç programı ise şöyle: Ligde 6. haftanın programı şöyle: 6 Ekim Cumartesi 14.00 Tavşanlı Linyitspor-Kayseri Erciyesspor 19.00 Göztepe-Torku Konyaspor 19.00 Samsunspor-Denizlispor 7 Ekim Pazar 14.00 Boluspor-Çaykur Rizespor 19.00 Bucaspor-Şanlıurfaspor 19.00 MKE Ankaragücü-Kartalspor 19.00 Adana Demirspor-Adanaspor 19.00 Gaziantep Büyükşehir Belediyespor-Karşıyaka 8 Ekim Pazar 20.00 1461 Trabzon-Manisaspor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.