Kartal 2. sırayı bırakmayacak 

Kartal 2. sırayı bırakmayacak 

Fenerbahçe deplasmanından 2-1’lik yenilgi ile ayrılan Konyaspor rakibi ile arasındaki 2 puanlık farkı koruyarak sezonu lig 2.si olarak tamamlamak istiyor. 

Bu sezon ilk kez Şampiyonlar Lig’ine katılmayı hedefleyen Konyaspor, kalan 8 haftada hata yapmak istemiyor ve lig tarihinde de puan rekoru kırarak yeni bir tarihi başarı yakalamak istiyor.

Sezonu 2. sırada bitirmek isteyen Konyaspor Fenerbahçe yenilgisi sonrası büyük bir avantajı tepmiş oldu.  Yeşil-beyazlı ekip bu maçı kazandığı takdirde en yakın rakibiyle puan farkını 8’e yükseltecek ve kalan haftalara daha rahat girecekti. Ancak alınan Fenerbahçe yenilgisi bu durumu tersine çevirdi. Konyaspor sezonun 30. haftasını 2-1’lik yenilgi ile 55 puanda tamamladı.  

18 HAFTADIR 2. SIRADA 

Konyaspor bu sezon gösterdiği performans ile 18 haftadır 2. sıradaki yerini koruyor.Ligin 13. haftasında Çaykur Rizespor’u sahasında 3-0 mağlup ederek Hatayspor’dan ikinciliği devralan yeşil-beyazlılar, bu maçın ardından koltuğu kaptırmadı 

Konyaspor, bu süreçte çıktığı 18 maçta 10 galibiyet, 2 beraberlik ve 6 yenilgi aldı. İlhan Palut’un öğrencileri rakip filelere 29 gol atarken, 22 gole engel olamadı. Lig’de 55 puana sahip Konyaspor, 32 puanı ise bu sürede alırken, 22 puan kaybetti.

SPOR SERVİSİ 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum