Kars'ta Kurban Bayram Namazı Sonrası Coşkulu Kucaklaşma

Kars'ta Kurban Bayram Namazı Sonrası Coşkulu Kucaklaşma

Türkiye'nin doğusunda güneşin doğduğu şehir olarak adlandırılan Kars'ta Kurban Bayramı namazı eda edildi. İl dışından şehre yoksul ve kimsesizlere et yardımı için gelen Kimse Yok Mu gönüllülerini namaz sonrası Karslılar bağırlarına...

Türkiye'nin doğusunda güneşin doğduğu şehir olarak adlandırılan Kars'ta Kurban Bayramı namazı eda edildi. İl dışından şehre yoksul ve kimsesizlere et yardımı için gelen Kimse Yok Mu gönüllülerini namaz sonrası Karslılar bağırlarına bastı.

Kars'ta sabah ezanının ardından günün ilk ışıklarıyla birlikte caddelerin sessizliğini kuş cıvıltıları ve akabinde bayram namazı için camilere giden yaşlısıyla genciyle vatandaşlar bozdu. Camileri dolduran Müslümanlar Kurban Bayramı namazını huşu içerisinde eda etti.

Her sene olduğu gibi bu sene de Ebu'l Hasan Harakani Hz.'nin kabrinin bulunduğu Evliya Camii binlerce Müslümanı ağırladı. Bayram namazının kılınmasının ardından vatandaşlar birbirleriyle bayramlaştı. İl dışından Kars'a kurban eti dağıtmaya gelen Kimse Yok Mu gönüllüsü iş adamlarını da vatandaşlar bağırlarına bastı.

Kafkas Sanayici ve İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sultan Murat Dereci, sabahın erken saatlerinde gerek Harakani Hazretlerini ziyaret gerekse bayram namazı için Karslıların ve yurdun değişik illerinden Kars'a gelen iş adamlarının bayram namazını huşu içerisinde eda ettiklerini söyledi. Dereci, "Öncelikle bütün Müslüman aleminin Kurban Bayramı'nı kutluyorum. Umuyorum ki bu bayram toplumlar arasında barış, kardeşlik ve mutluluk getirir, bütün sorunların sonu olur ve terörün bitmesine vesile olur. Bayram tüm dünyaya barış ve kardeşlik getirsin.'' dedi.

Kurban eti dağıtmak için Kars'a gelen Kimse Yok Mu gönüllülerinden iş adamı Murat Selvi, "Herkes nasıl Kimse Yok Mu diyor ise biz de buradayız diyoruz. Kurban etlerimizi kardeşlerimiz için getirdik. İnşallah etlerimizi dağıtacağız." şeklinde konuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.