Karslı: "Yesevi Ocakları Milletimizin Vicdanında Kabul Gördü"

Karslı: "Yesevi Ocakları Milletimizin Vicdanında Kabul Gördü"

Yesevi Ocakları Genel Başkanı Adem Karslı, Yesevi Ocakları olarak 18 Mart 2014 tarihinden beri aziz vatanın birlik ve bütünlüğünü, yüce Türk milletinin manevi değerlerini koruma, daha üstün seviyeye ç...

Yesevi Ocakları Genel Başkanı Adem Karslı, Yesevi Ocakları olarak 18 Mart 2014 tarihinden beri aziz vatanın birlik ve bütünlüğünü, yüce Türk milletinin manevi değerlerini koruma, daha üstün seviyeye çıkarma kararlılığı içerisinde olduklarını ve bu çabanın yüce milletimizin vicdanında çok yüksek bir itibara ulaştığını belirtti.

Adem Karslı, ayrıca, Yesevi Ocaklarının millet nezdindeki itibarından yararlanmak isteyen bir gurup taklitçinin bazı illerde Yesevi ve Yesevilik adı altında faaliyet göstermeye başladığını belirtti. Bu taklitçilerin dernekçilik kisvesi altında ticari ve siyasi rant elde etmeye çalıştığını belirten Karslı; bu tür çıkar hareketlerinin Ahmet Yesevi hazretlerinin ruhunu derinden yaraladığını söyledi. Karslı, bu konu hakkında hukuki süreci başlattıklarını sözlerine ekledi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.