Karşı Genel Yayın Yönetmeni: Polis, Yolsuzluk Haberini Kaldırmamızı İstedi

Karşı Genel Yayın Yönetmeni: Polis, Yolsuzluk Haberini Kaldırmamızı İstedi

Karşı Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Emrah Direk, baskın yapan polislerin, "Hani bu tapeler montajdı?" haberinin siteden kaldırılmasını istediklerini, aksi taktirde sitenin kapanacağını söylediklerini belirtti. Baskını eleştiren Dinçer,...

Karşı Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Emrah Direk, baskın yapan polislerin, "Hani bu tapeler montajdı?" haberinin siteden kaldırılmasını istediklerini, aksi taktirde sitenin kapanacağını söylediklerini belirtti. Baskını eleştiren Dinçer, “Biz alışkınız, bir sıkıntı yok. Hiçbir zaman çizgimizden vazgeçmeyeceğiz.” dedi.

Polis, sabah saatlerinde Karşı gazetesinin Mecidiyeköy’deki merkezine baskın düzenledi. Yaklaşık 15 polis, harddisklerin kopyalanacağını ve arama yapılacağını bildirdi. Bu nedenle içeri giriş ve çıkışlar da yasaklandı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Karşı Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Emrah Direk, “Saat 11.00 civarında geldiler. Direk arama emrini göstererek ‘arayacağız’ dediler. Suç teşkil eden bir durumumuz yok, çalışmamızı durdurdular, giriş çıkışımız yasakladılar. Hard diskleri kopyalamak için savcılıktan hard disk getirdiler.” ifadelerini kullandı.

Direk, polislerin sitedeki bir haberle ilgili kendilerini tehdit ettiğini de sözlerine ekledi. Direk, “Şunu dediler bize; ‘aslında bizim arama emrimiz var. Biz buraya hard diskleri kopyalamaya geldik. Ama size şunu söylüyoruz; ‘hani bu tapeler montajdı’ haberimiz var. Eğer bu haberi silmezseniz siteniz kapanacak. Hani, bunu size söyleyelim’ şeklinde yaptılar. Biz de imtiyaz sahibini aradık konuştuk, şu an site duruyor ona daha sonra karar verilecek. Amaçları göz korkutmak, kötü bir şey yaşamadık ama şöyle bir olay için bile şu an içeride 15-20 tane polis vardır rahatlıkla. O bizi biraz şaşırttı.” şeklinde konuştu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.