Karma eğitime son verilsin

Karma eğitime son verilsin

Memur-Sen Konya İl Temsilcisi Nazif Karlıer, İl Binasında gerçekleştirdiği basın toplantısı ile 2015-2016 eğitim öğretim yılının değerlendirmesini yaptı.

Yeni eğitim ve öğretim hayatına sorunları çözerek ve yenilenerek girilmesi gerektiğini söyleyen Karlıer, “Öğrencilerimizin daha iyi bir sistemde yetişmeleri; öğretmen, yönetici, şef, memur ve hizmetlilerimizin iş barışı içerisinde daha nitelikli ve verimli performans ortaya koyabilmeleri için bazı sorunları ve çözüm önerilerimizi kamuoyu ile paylaşmak istiyoruz” dedi.

İdeolojik kaygılarla bezeli, verimsizliği ortada olan bir eğitim programı ile başarıya ulaşılamayacağını belirten Karlıer, “Eğitim sistemindeki reformların kalıcı olabilmesi için, okullarda boş ders kalmamalı ve sınıflarda sadece kadrolu öğretmenler olmalıdır. Bu konuda köklü bir çözüme gidilmesi ve öğretmen ihtiyacı olan yerlere öğretmen adaylarının dengeli bir şekilde atanması konusunda bir planlama yapılması gerekmektedir. Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri başta olmak üzere, kalıcı istihdamının sağlanması için zorunlu hizmet bölgelerinde görev yapan öğretmenlere, illerin veya yerleşim yerlerinin sosyal, ekonomik, kültürel ve ulaşım imkanları dikkate alınarak, kalkınmada öncelikli hizmet tazminatı verilmesiyle ilgili düzenleme yapılmalıdır. Alkollü içki ve kokteyl hazırlama dersinin kaldırılması, ilkokul 1, 2 ve 3. sınıflara da Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinin konulması, ortaokulda hafızlık eğitimi alacak öğrenciler için ara verme süresinin 1 yıldan 2 yıla çıkarılması ve ara verilen sürelerde öğrencilere dışarıdan sınav hakkı verilmesi, değerler eğitimine öğretim programlarında etkin şekilde sarmallık anlayışıyla yer verilmesi, öğretmenlere 3600 ek gösterge ve 4 yıla bir yıpranma payı verilmesi başta olmak üzere '19. Milli Eğitim Şurası'nda alınan kararlar hayata gerilmelidir” şeklinde konuştu.Geride kalan eğitim öğretim yılı içerisinde bazı taciz ve istismar olaylarının da gündeme geldiğini dile getiren Karlıer, şunları kaydetti: “Eğitim kurumlarında cinsel taciz ve istismar istatistikleri incelendiğinde, konunun acil tedbir gerektiren bir boyuta ulaştığı görülmektedir. Taciz yapan her kim olursa olsun, hak ettiği muameleyi görmeli, en ağır şekilde cezalandırılmalıdır. 'Okullarda kız ve erkek karma eğitim yapılması esastır'  ibaresi değiştirilmeli, karma eğitim dayatması yerine, tek cinsiyetli eğitim anlayışı getirilmelidir. Eğitim çalışanlarına yönelik şiddet olayları son dönemlerde iyice artmış ve okullarımızda yaygın bir sorun haline gelmiştir. Bu konu bir an önce masaya yatırılmalı ve bütün güvenlik önlemleri alınmalıdır. Bütün öğrencilerimizin tatilinin güzel geçmesini temenni ediyorum.”

EMRE ÖZGÜL merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum