Kariyerde geç kaldık

Kariyerde geç kaldık

Engelsiz Kariyer Projesi'nin tanıtım toplantısında konuşan Akyürek, "Son 10-12 yılda engelliler noktasında önemli gelişmeler oldu. Engelsiz bir şehir oluşturmak için çalışıyoruz. Engellilerin kariyer yapması noktasında ise geç kaldık" dedi

Türkiye’de Mesleki ve Teknik Eğitimin Kalitesinin Artırılması Operasyonu Hibe Programı kapsamında Büyükşehir Belediyesi ile Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi ortaklığında yürütülen Engelsiz Kariyer Projesi tanıtıldı. Dedeman Otel'de düzenlenen tanıtım toplantısına Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ve NEÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker'in yanı sıra proje sorumluları, öğretim üyeleri ve çok sayıda engelli katıldı. Projenin genel amacı engelli bireylerin özelliklerine uygun kariyer rehberliği hizmetlerinin geliştirilmesi ve mesleki eğitimden yararlanma olanaklarının artırılması. Projenin özel amacı ise Engelsiz Kariyer Merkezi kurarak; engellilere mesleki danışmanlık hizmeti vermek, mesleki eğitimden yararlanma olanaklarını artırmak.

DERNEKLER PROJEYE SAHİP ÇIKMALI

Projenin tanıtım toplantısında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, projenin önemine vurgu yaptı. NEÜ'nün çok sayıda önemli projenin öncüsü ve takipçisi olduğunu ve şehre büyük katkılar sağladığını belirten Akyürek, "Engelliler Günü'nün kutlandığı ve Hz. Mevlana'nın anıldığı bugünlerde böyle bir projenin hayata geçiyor olması bizleri sevindiriyor. Projenin ismi beni heyecanlandırıyor. Engellilerin kariyer yapması hususunda geç kaldık. Son 10-12 yılda engelliler noktasında önemli gelişmeler oldu. Engelsiz bir şehir oluşturmak için çalışıyoruz. Son 10 yılda engellilerin dikkate alınmadığı hiçbir yol ve kaldırım düzenlemesi göremezsiniz. Ancak binalarda ve kamu dairelerinde, hala bir takım sıkıntılar var. Orada ciddi engeller sözkonusu. Bu sıkıntıların da giderilmesi için çaba sarfediyoruz. Bütün toplu ulaşım taşıtlarımız engelsiz hale gelmiştir. Yeni tramvay alımında engellileri dikkate aldık. Avrupa normlarına uygun adımlar atıyoruz. Oysa biz onlara örnek olmalıyız. Bu projeyi mutlaka geliştirmeli ve sonuçlandırmalıyız. Engelli dernekleri projeye sahip çıkmalı. İşbirliği olmazsa sonuç alamayız" şeklinde konuştu.

ENGELLİLER EVE HAPSEDİLİRDİ

Türkiye'de son yıllarda engelliler noktasında önemli gelişmelerin olduğunu söyleyen NEÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker de, "Çocukluğumda engelli kardeşlerimiz eve hapsedilirdi. Engellilerin anne ve babaları çaresizdi. Onlar derdini kimseye anlatamıyordu. Ancak son yıllarda ülkemiz sosyal devlet olma yolunda epey ilerleme kaydetti. Sağlık alanında önemli yatırımlar yapıldı. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM)'nin engelliler için özel bir sınav yapacağı, onları sınav sonucuna göre kamuya yerleştireceği yıllar önce benim aklımdan bile geçmezdi. Ama bu da oldu. Sevgi önemli. Allah kimseye sevgi engeli vermesin. Projenin önemli kazanımları olacak. Emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum" diye konuştu. Projenin Koordinatörü NEÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zekeriya Mızrak ise, "Üniversite olarak toplumun sorunlarına duyarsız kalmıyoruz. Engellilerin daha iyi imkanlara sahip olması için böyle bir projenin startını verdik. En yakın zamanda karşılığını alacağız" ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından projeyle ilgili yapılan bilgilendirme sunumunun ardından toplantı sona erdi.

KERİM ATICI merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.