Kardeşlik projesi

Kardeşlik projesi

‘Kardeş Buluşması’ projesinin sonuç bildirgesini açıklayan Prof. Dr. Önder Kutlu, "Projenin önemli bir boşluğu dolduracağına inanıyoruz. Toplam 38 adet anlaşma protokolü imzalanmıştır" dedi

Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı tarafından desteklenen ve HİSDER-Hikmet İlim ve Sanat Derneği tarafından ve Selçuklu Belediyesi ortaklığında yürütülen Evlad-ı Fatihan Kardeşlik Köprüsü Projesinin Balkan Buluşması Programı, Bosna Hersek Federasyonu– Saraybosna şehrinde proje katılımcısı 5 ülkeden 34 kuruluşu temsilen 53 kişinin iştiraki ile başarıyla tamamlandı. Projenin sonuç bildirgesini açıklayan Proje Koordinatörü Prof. Dr. Önder Kutlu, "Konya ve Balkanlarda faaliyet yürüten sivil toplum kuruluşlarımızın ‘ortak sorunlara ortak çözüm bulma’ yaklaşımını benimsemeleri ve işbirliği kültürü geliştirme çabaları çerçevesinde yürüteceği çalışmaları planlama adına gerçekleştirilen bu buluşma Türkiye ve Balkanlar açısından son derece verimli neticeler üretecek. İki gün boyunca devam eden programların ilk gününde, STK sunumları ve muhtemel işbirliği alanlarına dönük imkânlar ve potansiyel, istişare ortamında değerlendirilmiştir. İkinci günkü programın öğleden önceki oturumlarda STK temsilcilerimizin karşılıklı görüşmeleri ve somut işbirliği alanlarını istişare etmişlerdir. Öğleden sonraki oturumlarda ise, ortaya çıkan somut işbirliği niyetleri ve projeleri tespit edilmiştir" dedi.

TOPLANTININ SONUÇ BİLDİRGESİ AÇIKLANDI

Prof. Dr. Önder Kutlu, bütün bu görüşmelerde ön plana çıkan ve toplantılar boyunca tartışılan hususları açıkladı. Toplanının sonuç bildirgesinde şu kararlar alındı: " Farklı coğrafyalarda faaliyet sürdüren sivil toplum kuruluşları olarak, coğrafi ve fiziksel ayrılıklarımızdan daha ziyade ortak kültür ve gönül birlikteliğimiz mevcuttur. Tarihsel ve kültürel değerlerimizin üzerimize yüklediği sorumlulukları yerine getirme noktasındaki kararlılığımızı vurgulamak isteriz. Osmanlı bakiyesi tüm toplumlar bugün çok ciddi sıkıntılarla karşı karşıyadır. Yürüteceğimiz ortak çalışmalarla ve ‘birimizin derdinin hepimizin derdi’ olduğu gerçeğinden hareketle, dayanışma halinde ve ortak bir biçimde çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Evlad-ı Fatihan Kardeşlik Köprüsü Projesini önemsiyoruz. Uzun yıllardır hasret duyduğumuz ve eksikliğini hissettiğimiz bir alan olan toplumlar arası ilişkilerin sağlamlaştırılması ve eksikliklerin giderilmesinde ‘Kardeş Buluşması’ projemizin önemli bir boşluğu dolduracağına inanıyoruz. İki gün boyunca gündeme gelen somut işbirliği imkânlarını gerçekleştirmek adına her türlü adımı atacağımızı bir kez daha teyit etmek istiyoruz. Katılımcı kuruluşlar tarafından, somut çıktıları ve süreçleri karşılıklı görüşme ve değerlendirme neticesinde önümüzdeki günlerde belirlenecek olan, toplam 38 adet anlaşma protokolü imzalanmıştır. Tamamı uygulanabilir ve işbirliği kültürü geliştirici bu çalışmalar tamamlandıkça birbirine aslında çok yakın olan bu coğrafyaların uzun yıllardır hasretle beklenen buluşması da gerçekleşmiş olacaktır. Taahhüt ettiğimiz ve birlikte çalışma kültürümüzü destekleyecek bu adımların uygulanması sırasında tüm kamuoyunun desteğini beklemekteyiz. Saraybosna Buluşmasında gündeme gelen konuları bundan sonraki dönemde kararlılıkla uygulamak istiyoruz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.