Karatay'da imar uygulamaları devam ediyor

Karatay'da imar uygulamaları devam ediyor

Karatay Belediyesi, İlçe sınırları içerisinde Revizyon İmar Planı yapmış olduğu 12.850.000 m2'lik alanda 3194 sayılı İmar Kanununun 18. maddesine istinaden imar uygulama çalışmaları yoğun bir şekilde devam ediyor.

Gerçekleştirilen çalışmalarla 6360 sayılı Büyükşehir Kanunu kapsamında İlçeye yeni bağlanan mahallelerdeki yatırımlar da hız kesmeden devam ediyor.  İlçe merkezine yaklaşık 82 km uzaklıktaki Yenikent Mahallesinde Karatay Belediyesi tarafından 3194 Sayılı İmar Kanunun 18. maddesine istinaden imar uygulama çalışmaları yapıldı ve 381.278 m2'lik alanda çalışmalar tamamlandı.  Tamamlanan imar uygulama çalışmaları Karatay Tapu Müdürlüğü'nce tescil edildi. Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Yenikent Mahallesine yapılan uygulama ile 35.372 m2 park ve yeşil alan, 11.236 m2 eğitim tesisleri(ilkokul) alanı, 8.234 m2 dini tesis alanı, 5.484 m2 belediye hizmet alanı ve 282.247 m2 konut alanı kazandırıldığını belirtti. Başkan Hançerli, Karatay Belediyesi'nin İlçe sınırları içerisinde gerçekleştirdiği Revizyon İmar Planı'nda 12.850.00 m2'lik alanda 3194 Sayılı İmar Kanunu'nun 18. Maddesine istinaden imar uygulama çalışmalarının yoğun bir şekilde sürdüğünü dile getirdi.

İMKANLAR EŞİT DAĞILACAK

Başkan Hançerli  yeni bağlanan mahallelerde sosyal tesisler, düğün salonları, kapalı pazar marketler,  basketbol ve futbol sahaları, kauçuk tabanlı çocuk oyun grupları, açık hava fitnes aletleri, yeşil alan çalışmaları, ağaçlandırma çalışmaları, tatlı su depoları gibi hizmetlerinde götürüldüğünü vurguladı. Başkan Hançerli yapılan çalışmalarla merkez mahallelerde hangi imkanlar varsa yeni bağlanan mahallelerde de aynı hizmetlerin ulaştırılmasının için çalışmaların aralıksız sürdüğünü vurguladı. Karatay'ın daha da modern bir yapıya kavuşması için, yeni bağlanan mahallelerin ve İlçe merkezinin bütünlük içerisinde ele alınarak planlamalar, projeler ve çalışmalar gerçekleştirdiklerini söyleyen Başkan Hançerli; Karatay'ın ve Karataylının hizmetin en güzeline layık olduğunu belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.