Karatay’da enerji protokolü imzalandı

Karatay’da enerji protokolü imzalandı

Yenilenebilir enerji kaynaklarından faydalanılarak sosyal alanların elektrik ihtiyacının karşılanmasına yönelik önemli bir adım atan Karatay Belediyesi, Mevlana Kalkınma Ajansı (MEVKA) ile ortak bir protokol imzaladı.

Protokol kapsamında MEVKA Genel Sekreter Dr. Ahmet Akman ile biraraya gelen Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Olimpiyat Parkı’nın yıllık enerji tüketiminin 432,232 KWH olduğuna ve  bunun da yaklaşık 99 bin 950 TL civarında olduğuna dikkat çekerek, güneş enerji santralinin kurulumundan sonra elektrik enerjisinin yüzde 85’inin belediye olarak kendileri tarafından üretileceğini ve böylece 84 bin 900 TL tasarruf sağlanacağını vurguladı. Proje maliyetinin 853 bin 250 TL olduğunu kaydeden Başkan Hançerli, toplam proje bütçesinin yüzde 54,11'lik kısmının Mevlana Kalkınma Ajansı tarafından karşılanacağını ve kalan kısmının Belediye olarak kendileri tarafından karşılandığını belirtti. Mehmet Hançerli “Rüzgar ve güneş enerjisinin elektrik enerjisine dönüştüğü bir ortamda böyle bir projenin Karatay Belediyesi tarafından uygulanması önemli bir gelişme. Ben özellikle MEVKA başkanına, sekreterine ve tüm çalışanlarına teşekkür ediyorum. Bu tür enerji kaynakları ile ilgili daha geniş kapsamlı farklı çalışmalarımız olacak. Projemizin Karatay’ımıza ve Konya’mıza hayırlı olmasını diliyorum.” dedi. Konuşmaların ardından “Yenilenebilir Enerji Kaynaklarından Güneş Enerjisinden Faydalanılarak Sosyal Alanların Elektrik İhtiyacının Karşılanması” projesi için karşılıklı olarak protokol imzaları atıldı.

ÖĞRENCİLERE DERS VERDİ

Ayrıca Mehmet Hançerli, Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi, İnşaat Mühendisliği Bölümü’nde Yrd.Doç.Dr. İbrahim Hakkı Erkan’ın yürüttüğü Girişimcilik Kültürü Dersi kapsamında öğrencilere bilgi ve tecrübelerini aktardı. Derste öğrencilere belediye olarak yapmış oldukları çalışmalarla ilgili bilgiler veren Başkan Hançerli, kendisinin de bir inşaat mühendisi olduğunu ve İnşaat Mühendisliği’nin hata kabul etmeyen ve büyük sorumlulukları olan bir meslek olduğunu belirtti.  Genç mühendis adaylarına gelecekleri ile ilgili kararlar alırken dikkat edecekleri hususlar ile ilgili ipuçları veren Başkan Hançerli, uzun yıllara dayanan tecrübelerini ve bilgi birikimini gençlerle paylaştı. Genç mühendis adaylarının sorularını  yanıtlayan Başkan Hançerli; onlara meslek hayatları boyunca sadık kalmaları gereken ilkeleri ve hedefleri doğrultusunda kararlılıkla ilerlemeleri gerektiğini dile getirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.