Karatay Gençlik Kolları kongresini yaptı

Karatay Gençlik Kolları kongresini yaptı

Adalet ve Kalkınma Partisi Karatay İlçe Gençlik Kollarının 3. Olağan Kongresi yapıldı.

Alaeddin Keykubat Nikah Salonunda gerçekleşen kongrede Mustafa Alptekin yeniden ilçe gençlik kolları başkanlığına seçildi. Tek listesiyle gidilen seçimde 400’e yakın gençlik kolları üyesi oy kullandı.
Kongreye, AKP Konya Milletvekilleri Hüseyin Üzülmez, Mustafa Kabakçı, Ayşe Türkmenoğlu, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, AKP İl Başkan Vekili Mustafa Erkuş, AKP Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Demir, İl Gençlik Kolları Başkanı Ahmet İzi de katıldı.
Gençliğin bir ülkenin geleceği olduğunu ve bugün AKP kadroları içinde yer alanların genç yata siyasete atılarak geldiğini ifade eden AKP Konya Milletvekili Hüseyin Üzülmez, Türkiye’de geleceğin fikir ve düşüncelerini gençliğin belirleşeceğini söyledi. Partilerin değişse de düşüncelerin asla değişmeyeceğini belirten Üzülmez, “1980 yılında aktif siyaset yaptım. 1980’den önce ülke meselelerine sahip çıkan insanlar bugün Türkiye’yi normalleşme sürecine götürüyor. Türkiye’de AKP iktidarında birçok değişiklikler oldu. Bu değişiklikleri ileriye götürecek, ülkenin geleceğini emanet ettiğimiz gençliktir. Sizler çok çalışarak netice alabilirsiniz. Yaşanan olaylar gençliği yıldırmamalı. Siz çalışmaya devam ettikçe su normal mecrasında akmaya devam edecektir. Onun için ihlas ve samimiyetle çalışmalısınız” dedi.
AKP Karatay İlçe Başkanı Ömer Ünal da, Seçimlerde Karatay’da üstün başarı göstererek yüzde 82 oranında oy aldıklarını belirterek, bu başarının altında gençliğin çalışmalarının yattığını aktardı. Gençliğin büyük bir azimle devam eden çalışmaları neticesinde bu başarının diğer seçimlerde daha da artacağını umduğunu dile getiren Ünal, geleceği planlarken mutlaka gençliğin düşünülmesi gerektiğini, bu anlamda da gençliğin belirlediği hedeflere ulaşmasına dikkat çekti.
AKP Karatay Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Alptekin, ahlak ve maneviyat için de Ak kadrolar içinde çalışan bir gençliğin mensubu olduklarını belirtti. Yüzü topluma dönük, sosyal konulara duyarlı, mazlumun yanında olan bir gençlik siyaseti icra ettiklerini ifade eden Alptekin, şunları kaydetti: “Bizler Türkiye’yi değişeme götüren genel başkanımızın neferleriyiz. Al bayrağın dalgalandığı her yer bizim görev alanımızdır ve yılmadan, yorulmadan çalışmaya hazırız. Bu anlamda etnik milliyetçilik değil bu ülkede yaşayan herkesi kucaklayan bir siyaset icra ediyoruz. Ak gençlik olarak temel hedefimiz Türkiye’yi aydınlığa taşımak ve bu yolda genel başkanımızın gösterdiği yolda yürümektir.”
Konuşmaların ardından seçime geçildi. Tek listeyle gidilen kongrede mevcut başkan Mustafa Alptekin, oyların tamamını alarak yeniden Karatay Gençlik Kolları Başkanlığına seçildi.
MERHABA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.