Karatay Belediyesi’nden  Bosna’ya iki önemli proje

Karatay Belediyesi’nden Bosna’ya iki önemli proje

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) koordinesinde; Konya Büyükşehir, Karatay, Selçuklu ve Meram Belediyelerinin Bosna Hersek’te katkı sağladığı birtakım proje ile hizmetlerin açılışlarına katıldı.

Başkan Hasan Kılca, söz konusu program kapsamında önce Karatay Belediyesi’nin de destek sunduğu Bosna Hersek Cumhuriyeti Mostar Cemal Biyediç Üniversitesi Öğrenci Yurdu’nun açılışına katıldı.

Hasan Kılca burada yaptığı konuşmada, “Gönüllerin şehri, Hz. Mevlana diyarı, Selçuklu payitahtı Konya’mızdan selam getirdik sizlere. Türk Dünyası Belediyeler Birliği ile yaptığımız protokol çerçevesinde Konya Büyükşehir, Selçuklu ve Meram Belediyelerimizle birlikte Karatay Belediyesi olarak bu yurdumuzun tefrişatına katkı sunduk. Gönül coğrafyamızın en müstesna ülkesi olan Bosna Hersek’in her köşesinde büyükelçimizin riyasetinde buradaki tüm ihtiyaçları karşılama yönünde gayretlerimiz var. Bosna Hersek başta olmak üzere gönül coğrafyamızın tamamında neye ihtiyaç varsa onu karşılamaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

KARATAY BELEDİYESİ’NDEN TREBİNJE’YE DESTEKLER

Açılışın ardından Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca; Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Baykan ve Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı ile birlikte Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçisi Sadık Babür Girgin'i de ziyaret etti.

Başkan Hasan Kılca daha sonra ise, Türk Dünyası Belediyeler Birliği’nin de katkılarıyla (TDBB) Karatay Belediyesi’nin destekleriyle Trebinje’de yapımı tamamlanan İslam Birliği Vakfı Binası’nın ve bölge turizmine katkı sunacak yüzde 100 helal gıda sertifikasına sahip bölgenin ilk sosyal tesisin de açılışlarını gerçekleştirdi.

Bosna Hersek’in Trebinje şehrinde 16’ncı Yüzyılın ilk yarısında inşa edilen ve 2021’de Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ile Karatay Belediyesi’nin desteğiyle onarılarak yeniden ibadete açılan Trebinje Zupa Camii İslam Birliği Meclisi Başimamı Sadik Fazlagic, katkıları dolayısıyla Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca’ya teşekkür etti.

Trebinje İslam Birliği Meclisi Başkanı Miralem Hacımahovic de Karatay Belediyesi’nin katkılarıyla hayata geçen projelerin öneminden bahsetti.

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum