Karatay Belediyesi 450 bin kitap dağıttı

Karatay Belediyesi 450 bin kitap dağıttı

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, “2019 yılından bu yana 415 bin 154 kitap ve dergi dağıttık. Bugün de 35 bin adet kitabı daha evlatlarımızla buluşturuyoruz. Böylece 450 bin rakamına ulaşmış olduk” dedi.

Karatay Belediyesi Eğitim faaliyetlerinde öncü olmaya devam ediyor. Eğitimin önemli başlıklarından olan kitap desteğine 35 bin kitap ile yeni bir katkı sağlayan Karatay Belediyesi yeni kitap dağıtım projesinin tanıtım toplantısını Karatay Gençlik Merkezi’nde gerçekleştirdi. Toplantıya Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Konya İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, Karatay Kaymakamı Yavuz Günler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.  Programda Konuşan Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, “Bir gencimizin daha eğitim hayatına nasıl katkı sağlayabiliriz düşüncesinin peşinde koştuk, koşmaya da devam edeceğiz. Hangi projeyi üretirsek üretelim, sadece bugünü değil, geleceği de göz önünde bulundurduk” dedi. 

2-3-2.jpg

GENÇLERİMİZİN EĞİTİMİNE BÜYÜK ÖNEM VERİYORUZ

Çocukların gençlerin eğitimine büyük önem verdiklerini belirten Başkan Kılca, “Karatay'da eğitimi her zaman öncelikli başlıklarımız arasında tuttuk. Geleceğin modern Karatay’ında yaşayacak olan çocuklarımızın ve gençlerimizin eğitimine büyük önem veriyoruz. Bir gencimizin daha eğitim hayatına nasıl katkı sağlayabiliriz düşüncesinin peşinde koştuk, koşmaya da devam edeceğiz. Hangi projeyi üretirsek üretelim, sadece bugünü değil, geleceği de göz önünde bulundurduk. Makul ölçülerde şahsıma eğitimle ilgili ne iletilmişse, elimizi taşın altına koymaktan asla kaçmadık. 2019’dan bu yana, ilçemizde ilkokul birinci sınıfa başlayan 35 bin yavrumuza çanta kırtasiye desteğinde bulunduk. Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdik ve ilçemizdeki bütün okullarımıza TÜBİTAK Popüler Bilim Yayınları Kitaplığı kurduk; kitaplıklarımıza on binlerce TÜBİTAK yayını yerleştirdik. Alanı uygun olan 30 okulumuza FIFA normlarına uygun 30 yeni suni çim halı saha yaptık.6 eğitim tesisi inşa ettik. Sporu tabana yaymak adına okullarımızda dostluk ve kardeşlik temalı futbol turnuvaları organize ettik” ifadelerini kullandı.

2-2-4.jpg

KARATAY İÇİN ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYMAKTAN ASLA KAÇMADIK

Göreve geldikleri ilk günden itibaren Karatay için birçok proje ürettiklerini ve kendilerine iletilen her istek için çaba sarf ettiklerini dile getiren Kılca, şunları söyledi: “Karatay’ımız için göreve geldiğimiz ilk günden itibaren elimizi taşın altına koymaktan çekinmedik ve projelerimizi üretmeye devam ediyoruz. Konseyimiz tarafından yürütülen “Haydi Sinemaya” projesi kapsamında ilçemizde öğrenim gören 17 bin öğrenci, sinema keyfi yaşadı.  Ulubatlı Hasan Parkı içerisine kurduğumuz Trafik Eğitim Parkımızda bu eğitim-öğretim döneminde milli eğitim müdürlüğümüz, emniyetimiz ve jandarmamızın da kıymetli destekleriyle 6 bin 800 ilkokul 4. sınıf öğrencisine trafik bilincini oluşturmak amacıyla eğitimler veriyoruz.  Olimpiyat Parkımızın içerisinde hayata geçireceğimiz ikinci Trafik Eğitim Parkımızın yapımında da sona geldik.  Çocuklarımızın eğitim ve doğa sevgisine katkı sunacak Tabiat Okulumuzun yapımını da tamamladık. Projemizi inşallah önümüzdeki dönem hayata geçiriyoruz. Geçtiğimiz aylarda başlattığımız “Tarih Yazan Çocuklar Karatay’da” projemiz var.” 

EĞİTİMİ YAPILAN YATIRIMLAR TAKDİRİ HAK EDİYOR 

Konya il Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit ise Karatay Belediyesi tarafından yürütülen kitap projeleri tarihimize yakışan birçok güzelliğe kapı aralamaktadır. Emine Erdoğan hanımefendi himayelerinde yürütülen kütüphanesiz okul kalmayacak projesi Konya’da toplam 420 okula kütüphane kazandırılmıştır. Konya’da eğitim öğretim faaliyetlerinin en büyük destekçilerinden birisi yerel yönetimlerdir. Gerek Büyüksenir Belediyemizi gerekse ilçe belediyelerimiz bu konu da çok büyük bir sorumluluk almakta ve birbirinden değerli hizmeti hayata geçiriyorlar bugün Karatay belediyemiz tarafından sağlanan 35 bin kitap ilçenin eğitim kalitesine büyük bir katkı sağlayacaktır. Bu hizmetin devamında Kartay’da yapılan eğitim yatırmaları takdire şayandır” diye konuştu

EĞİTİME DESTEK SÜRÜYOR

Öğrencilere kitap yardımında bulunduklarını belirten Karatay Belediye Başkanı Hasın Kılca, sözlerini şöyle tamamladı: Son iki yıldır çocuk ve gençlerimizin bilimi sevmeleri ve içlerindeki keşfetme yeteneklerine katkı sunmak için, kayıt yaptıran tüm öğrencilerimize TÜBİTAK Bilim ve Teknik, Bilim Çocuk ile Meraklı Minik dergilerini ulaştırıyoruz. Bu projemiz çerçevesinde son iki yılda 311 bin dergiyi geleceğimiz olan gençlerimize ücretsiz bir şekilde ulaştırdık, ulaştırmaya devam ediyoruz. Karatay Belediyesi olarak, ilçemizde eğitim hayatına devam eden evlatlarımız için geliştirdiğimiz birçok proje dahilinde 2019 yılından bu yana dağıttığımız kitap ve dergilerin toplamı ise 415 bin 154. Bugün de 35 bin adet kitabı daha evlatlarımızla buluşturuyoruz. Dolayısıyla böylece 450 bin rakamına ulaşmış olduk. Okumak, sorgulamak, araştırmak ve edinilen faydalı bilgilerle yola koyulmak, zırh giyerek meydana inmek demektir.  Bu duygu ve düşüncelerle; okuyarak gelişen ve büyüyen nesillere hizmet etmenin bizlere verdiği mutluluğu, heyecanı ve gururu bir kez daha yaşıyoruz”

SAİT ÇELİK   

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.