Karapınar:Temiz futbol istiyoruz

Karapınar:Temiz futbol istiyoruz

Bank Asya 1. Lig takımlarından Konyasporda Kulüp Başkanı Bahattin Karapınar, Konyasporun başarılı olmasının ve Süper Lige çıkmasının engellendiğini öne sürerek, Hacettepe maçının yan hakemine tepki gösterdi.

Karapınar, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Tatlıcak Tevfik Lav Tesislerinde düzenlediği basın toplantısında, yönetim olarak Konyaspor’un başarısı için maddi ve manevi ellerinden gelen gayreti göstermeye çalıştıklarını belirtti.

Çok sıkıntılı bir süreçte göreve geldiklerini, son haftalarda ise başarısız sonuçlar aldıklarını ifade eden Karapınar, kötü gidişin nedenini başka yerde aramadıklarını anlatarak, “Bugüne kadar hakemlerle ilgili hiç konuşmadık. Ancak geldiğimiz noktada Konyaspor’un menfaati için artık bir şeyleri söylemek gerektiğini düşünüyorum” dedi. Orduspor, Karşıyaka, Mersin İdmanyurdu ve Hacettepe maçları incelendiğinde Konyaspor’un hakem hatalarıyla mağdur edildiğinin görüleceğini savunan Karapınar, şunları kaydetti:
“Orduspor maçında net bir penaltımız verilmedi, yine Karşıyaka maçında net bir golümüz sayılmadı. Hacettepe maçında belki de futbol tarihinde bir daha yaşanmayacak kadar kötü bir hakem yönetimi vardı. Karşılaşmanın orta hakemi Aytekin Durmaz’ın köşe atışını işaret ettiği pozisyonda, ters tarafta olan ve iyi bir görüş açısı bulunmayan yan hakem Şeref Basmacı pozisyonun penaltı ve kırmızı kart olduğuna hükmetti. Şeref Basmacı Türkiye liglerinde görev alan 81 yan hakemimizden birisidir. Şeref Basmacı, görev yaptığı son 5 maçın 3’ünde Hacettepe maçlarında, 2’sinde de Hacettepe’ye rakip olabilecek takımların maçlarında görev almış. Bu bir tesadüf mü? MHK Başkanı Oğuz Sarvan gibi deneyimli bir hakem bu atamaları gözden mi kaçırdı? Bunun incelenmesini istiyoruz.” MHK Başkanı Oğuz Sarvan’a günlerdir ulaşamadıklarını anlatan Karapınar, “Bu nasıl bir iş? Biz derdimizi kime anlatacağız? Bizim gibi birçok kulüp aynı sıkıntıyı yaşıyor” diye konuştu. Karapınar, içeride ve dışarıda adaletli yönetim ve temiz futbol istediklerini sözlerine ekledi.

POLJAK SANDALYEYE MAHKUM GİBİ
Konyaspor Kulübü Başkanı Bahattin Karapınar, 2 Nisan'da trafik kazası geçiren futbolcu Branimir Poljac'ın bundan sonraki hayatını yüzde 90 tekerlekli sandalye ile geçireceğini belirtti. Bazı ziyaretler için Konya'ya gelen Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Hakkı Akil, Tatlıcak Tevfik Lav Tesisleri'nde Karapınar ile görüştü. Karapınar, Poljac'ın geçirdiği kaza nedeniyle Pazar günü oynanan Hacettepe maçında sporcuların morallerinin bozuk olduğunu belirterek, maçın ertelenmesi için Türkiye Futbol Federasyonu'na yaptıkları başvurunun olumsuz karşılandığını ifade etti.
İki günde kalan kadroyla gece gündüz maç hazırlığı yaptıklarını dile getiren Karapınar, maçta yenildiklerini söyledi. Konyaspor'un Hırvat asıllı Norveç vatandaşı futbolcusu Branimir Poljac ve kardeşinin, Pazar günü kaza geçirdiğini hatırlatan Karapınar, “Poljac, bundan sonraki hayatını yüzde 90 tekerlekli sandalyeyle geçirecek. Kollarında ve göğüs kaslarında az da olsa hareketlenme var. Tekerlekli sandalye ile yaşamaya devam edecek biri için kolların çok önemli olduğunu biliyoruz. Doktorlar kollarını kurtarmaya çalışıyorlar” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.