Karapınar'da girişimcilik kursu açılıyor

Karapınar'da girişimcilik kursu açılıyor

Karapınar Belediye Başkanlığı, Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Ticaret Odası, KOSGEB ve İş-Kur iş birliğiyle Karapınar'da girişimcilik kursu açılacağı bildirildi.

Karapınar Belediye Başkanı Mehmet Mugayıtoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, KOSGEB ve İş-Kur işbirliğinde düzenlenen projeyle iş kurmak isteyen girişimcilere geri ödemesiz hibe verileceğini belirtti.
Karapınar'da da iş kurmak isteyen vatandaşlar için ''girişimcilik kursu'' açılacağını ifade eden Mugayıtoğlu, şunları kaydetti: ''İki sınıf halinde açılacak kursa 60 kişi katılacaktır. Odamıza başvuru yapan 175 katılımcı arasından Konya'dan gelecek olan yetkililerce mülakat yapılarak, gerçek girişimci ve iş kurmak isteyen başvuru sahiplerinden 60 kişi seçilerek, 8 gün ve 60 saatlik kursa katılmayı hak kazanacaklardır. Kursa katılan ve belgesini alan vatandaşlarımız proje dosyasını hazırlayarak KOSGEB'e başvuru yapacak. Projeleri kabul edilirse; işletme kuruluş desteği için 5 bin lira, makine, teçhizat ve ofis donanım desteği için 10 bin lira, işletme giderleri desteği içinse 12 bin lira verilecektir.''

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.