Karamürsel'de Denizde Bulunan Cesetler; Anne Ve 2 Çocuğu Çıktı

Karamürsel'de Denizde Bulunan Cesetler; Anne Ve 2 Çocuğu Çıktı

Kocaeli'nin Karamürsel ilçesinde denizde cesetleri bulunan 2’si çocuk, 1’i kadınının kimliklerinin belirlenmesinin ardından yaşanan dramın ayrıntıları da netleşmeye başladı. Olay, dün akşam saat 19.00 sıralarında, Kayacık Mahallesi...

Kocaeli'nin Karamürsel ilçesinde denizde cesetleri bulunan 2’si çocuk, 1’i kadınının kimliklerinin belirlenmesinin ardından yaşanan dramın ayrıntıları da netleşmeye başladı. Olay, dün akşam saat 19.00 sıralarında, Kayacık Mahallesi arıtma tesisi açıklarında meydana geldi. Denizde 10 yaşlarında bir çocuk cesedi bulunduğunu gören vatandaşlar, durumu polis ekiplerine bildirdi. Ayrıca polise, aynı olayla ilgili 1’i kadın 5-6 çocuğun denize atladığı ihbarı da yapıldı. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ve kurtarma ekipleri, ilk önce çocuğun cesedini çıkardı. Yapılan aramalarda ilk cesedin bulunduğu yere yaklaşık 100 metre uzaklıkta aynı yaşlarda bir kız çocuğunun cesedine ulaşıldı. Ekiplerin çalışması sonucu aynı mevkide bir kadın cesedi bulundu. Cesetler, ambulansla Karamürsel Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

KİMLİKLERİN BELİRLENMESİ İÇİN BELEDİYE HOPARLÖRÜNDEN ANONS YAPILDI

Kimliklerin belirlenmesi için Karamürsel Belediyesi hoparlöründen, sahilde 1’i kadın, 2’i çocuk cesedi bulunduğu, yakınlarının polise başvurması yönünde anons yapıldı. Bunun üzerine, Hacer Arslan, isimli kadın polis karakoluna başvuruda bulundu. Arslan, Karamürsel Devlet Hastanesi morguna giderek, cesetleri teşhis etti. Arslan, teşhis sırasında bayıldı ve hastanede tedavi altına alındı. Aslan’ın olayın şoku nedeniyle sürekli baygınlık yaşadığı ve polis ifadesinin henüz alınamadığı öğrenildi.

Teşhis doğrultusunda, denizde bulunan cesetlerin Kars nüfusuna kayıtlı Derya Erdem (29), çocukları Bora Can (7) ve Türkan Efsun'a (9) ait olduğu tespit belirlendi. Derya Erdem’in bir süre önce eşinden boşandığı ardından Kars’tan Kocaeli’nin Karamürsel ilçesindeki kız kardeşinin yanına geldiği ifade edildi. Erdem’in ilçeye ne zaman geldiği netlik kazanmadı. Polis ekipleri ölüm olayıyla ilgili farklı senaryolar üzerine duruyor. Erdem’in çocuklarıyla birlikte deniz kenarında yürürken, bir çocuğunun denize düştüğünü, diğerlerinin de kurtarmak için atladığı; eşinden boşandığı için bunalıma girdiği bunun üzerine intihar ettiği; öldürülerek denize atıldığı senaryolar arasında yer alıyor.

Ayrıca, Erdem ve çocuklarında herhangi bir kesiciyi alet ya da silah yaralanmasına rastlanmadığı, sadece başında darp olduğu, bu darbından denize düştüğü sırada oluşmuş olabileceği ifade ediliyor. Sabah saatlerinde kesin ölüm nedenini belirlemek için cesetlerin Karamürsel Devlet Hastanesi morgundan, Bursa Adli Tıp Kurumu’na gönderildiği ve yaklaşık 5 gün sonra raporun çıkacağı ifade edildi.

ARAMALAR SONLANDIRILDI

Öte yandan, olayla ilgili denizde 2 kişinin daha cesedinin bulunduğu iddialarına karşın dün akşam saatlerinde başlatılan arama çalışmaları, gecenin ilerleyen saatlerine kadar sürdü. Aramalardan bir netice alınmaması üzerine, çalışmalara son verildi. Ekipler, arama çalışmalarına bugün sabah saatlerinde olayın olduğu yerde yine başladı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri, deniz polisi ve AFAD ekipleri yaklaşık 2 saat denizde aramada bulundu. Ekiplerin araması sonucu, denizde başka cesedin olmadığı kanaati oluştu ve aramalara son verildi. Polis ekipleri ise denizdeki delil aramaları sürüyor. Polisin araması sonucu Derya Erdem'in üzerinden bir cep telefonu bulunduğu, telefonun incelenmesi için ilgili kurumlara gönderildiği ifade edildi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.