Karamollaoğlu'ndan hükümete piyango eleştirisi

Karamollaoğlu'ndan hükümete piyango eleştirisi

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu sosyal medya hesabı üzerinden son günler de sık sık yaşanan piyango kuyruğu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Twitter hesabından yaptığı açıklamayla şans oyunları üzerinden hükümeti eleştirdi. Karamollaoğlu açıklamasında piyango biletinin inancımız gereği haram olduğunu belirtirken işin sosyal boyutunu da gündeme getirerek ''Milletin umudunu piyango kuyruklarına mahkum etmek daha büyük haramdır'' ifadelerini kullandı.

Saadet lideri Temel Karamollaoğlu'nun ifadeleri şu şekilde:

Haberlerde de sık sık gördüğümüz üzere şu anda Türkiye’nin en kalabalık yerleri piyango satış merkezleri. Düşünün 80 milyonluk ülkede, ortalama 90 milyon adet piyango bileti basılıyor. Sadece yılbaşı çekilişi için bastırılan bilet sayısı 35 milyon adet. Diğer şans oyunlarını saymıyorum bile... Peki, tartışma ne? Efendim piyango helal mi, haram mı? Şüphesiz ki inancımıza göre piyango haram ama bu işin fetva boyutu. Bir de sosyal boyutu var.

 

 

 

MİLLETE UMUT BAĞLATMAK DAHA BÜYÜK HARAM

Piyango ne kadar haramsa, bir milletin umudunu piyango kuyruklarına mahkum etmek ondan daha büyük bir haramdır.

Faiz ne kadar haramsa, bu milletin kaynaklarını faiz yoluyla bir avuç hortumcuya akıtmak ondan çok daha büyük bir haramdır.

Bir milleti ayakta tutan en önemli şey umududur. Artık maalesef bu umut kayboluyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum