Karamollaoğlu: Meşru haklarımızdan geri adım atmamalıyız

Karamollaoğlu: Meşru haklarımızdan geri adım atmamalıyız

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, haftalık basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, internetten online düzenlediği basın toplantısında, Türkiye’nin denizlerinde kendi gemileriyle arama ve sondaj yapmasına ve Karadeniz’de doğalgaz rezervi bulmasına sevindiklerini belirtti. Ekonomide düşen ihracat, artan iç ve dış borç, dış ticaret açığı ve işsizlik gibi rakamların önemli sorunlar olduğuna işaret eden Karamollaoğlu, Doğu Akdeniz’deki gelişmelere de değindi. Karamollaoğlu, “Hükümetin Akdeniz’deki attığı adımları destekliyoruz. Haklarımızdan kesinlikle taviz vermeyiz. Attığımız meşru adımlardan geri adım atmayız. Bu noktada iktidarı dışa karşı desteklemek zorundayız” dedi.

LAFLA PEYNİR GEMİSİ YÜRÜMEZ

Açıklanan son ekonomik verileri değerlendiren Karamollaoğlu, “TÜİK verilerini söylüyorum; Türkiye ekonomisi ikinci çeyrekte yüzde 9,9 daraldı. 10 diyemediler çünkü 10 deyince iki rakamlara geldi denileceği için tek rakamı kıl payı kurtarmışlar. Bunun ifade ettiği mana ise 2013’te kişi başına düşen milli gelir 12 bin 400 dolar iken, bugün 8 bin 900 dolara geriledi. Türkiye küçülüyor. Ekonomi daralıyor. Problemler artıyor. Gaz bulduk, bütün problem çözülüyor diyerek millete verdiğiniz zararın üstesinden gelemezsiniz. Milleti inandıramazsınız çünkü millet, yaşadığını biliyor. Onun için çok açıkça söylüyorum; lafla peynir gemisi yürümez. Ne kadar laf ederseniz edin, siz artık bu gemiyi yüzdüremiyorsunuz” şeklinde konuştu.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, haftalık basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Saadet Partisi’nin Balgat Eğitim Merkezi’nde gerçekleşen basın toplantısında Karamollaoğlu, Milli Görüş’ün önemli isimlerinden ve Saadet Partisi eski Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Arif Ersoy’un vefatından büyük üzüntü duyduğunu dile getirerek, Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileyerek konuşmasına başladı. 

BAKAN KOCA’NIN AÇIKLAMALARI BİRBİRİYLE ÖRTÜŞMELİ

Koronavirüs salgınıyla ilgili açıklanan verilerin gerçeği yansıtmadığına dair eleştirilere değinen Karamollaoğlu, “Koronavirüs hâlâ devam ediyor. Ancak son zamanlarda iktidar tarafından çok çelişkili gelişmelere şahit oluyoruz. Sağlık Bakanı’nın açıklamaları ve açıkladığı rakamlar millette iyice güveni sarstı. Türk Tabipleri Birliği’nden edindiğim bilgiler, bizi endişeye sevk ediyor. Eğer siyasi ve ekonomik sebeplerden dolayı rakamlar gizleniyorsa iktidar şunu bilmeli ki; bu ne kendilerine ne de millete hiçbir fayda vermez. Aksine zarar verir. Bundan hem millet zarar görür hem de kendileri zarar görür. Millet giderek çok büyük sıkıntılarla karşı karşıyadır. Onun için Bakan Koca’nın açıklamalarının gerçeklerle örtüşmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

“BU İŞİN ŞAKASI YOK”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Giresun’da sosyal mesafe kurallarını hiçe sayarak düzenlediği mitinge tepki gösteren Karamollaoğlu, koronavirüse karşı tedbirlerin önemine dikkat çekerek, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da koronavirüs tedbirlerini dikkate almadığını görüyoruz. Giresun’da bir miting yapılmış gibi hazırlık yapılmış. Hazırlıklı olarak geliyorsunuz, millete de çay dağıtıyorsunuz. Ondan sonra da diyorsunuz ki, bu kendiliğinden oldu. Siz bunu bir miting meydanında düzenlerseniz millet toplanır. Vebal de üstünüzedir. Bu işin şakası yok ki. Bu iki şeyi gösteriyor; birincisi rakamlar gizlendiği için, ikincisi devlet yetkilileri ve Cumhurbaşkanı bu konuda umursamaz oldukları için millet koronavirüsün önemli olmadığını düşünüyor. Bu hava millete aşılanıyor” diye konuştu.

“TÜRKİYE BİR EŞKIYA DEVLETİ DEĞİL”

Karamollaoğlu, partisinin Ankara Gençlik Kolları üyesi gençlerin Takvim Gazetesi’nin iftira ve hakaret içeren manşetine tepki göstermesinin ardından keyfi bir şekilde gözaltına alınmasına sert tepki göstererek, “Havuz medyasının bir işi var. Muhalefete saldırmayı kendilerine iş bilmişler. Özellikle Saadet Partisi’ne saldırmayı da kendilerine görev edinmişler. Yalan söylüyorlar, hakaret ediyorlar, iftira ediyorlar. Bunlara tepki olarak da Ankara İl Gençlik Kollarımız gazetenin önünde bu yapılan yanlışı, iftirayı, hakareti protesto ettiler. Önceden haber ederek, sosyal mesafeye dikkat ederek, maske takarak bir basın açıklaması yaptı. Hemen emniyete haber ediliyor, partinin gençlik kolları mensubu gençler gözaltına alınıyor. Ayıptır, ayıp. Bu zorbalıktır. Türkiye, bir eşkıya devleti değildir. Ondan sonra 4 saat orada tutuluyor. Bir bahane bulup sosyal mesafeye dikkat edilmedi diye her birine ceza kesiliyor. Allah’tan korkun. Cenab-ı Hak bunun cezasını size verir. Hiç kimse unutmasın. Cumhurbaşkanı Erdoğan milleti toplayınca sosyal mesafe kuralı ortadan kalkacak. Oraya kimse müdahale etmeyecek ama önceden haber edilerek yapılan bir basın açıklamasından dolayı gençler alınıp karakola götürülecek, 4 saat bekletilecek. Türkiye, bir hukuk devletidir. Türkiye, bir an önce zorbalıkla yönetilen bir ülke konumundan kurtarılmalı” değerlendirmesinde bulundu.

“HER KURALI ÇİĞNEMEYİ MEŞRU GÖRÜYORLAR”

İktidarın adalete yaklaşımını eleştiren Karamollaoğlu, şunları söyledi: “Siz adaleti çiğnerken adaleti üstün tutacağınızı iddia edemezsiniz. Siz baskıdan, zulümden bahsederken zulüm işlerseniz bu sözünüze itibar edilmez. Siz ekonomideki adaletsizlikten bahsederken insanlar açlık çekiyorsa, ekonomi dibe vurduysa kimse size inanmaz. Bu ülke hepimizin, sadece sizin değil. İktidarda kalma hırsıyla yaptıklarınızın cezasını muhakkak görürsünüz. Şimdi bir şey çıkardılar; muhalefetin bir derdi varmış, o da ‘Tayyip Erdoğan gitsin de ne olursa olsunmuş.’ Peki, bir de buna öbür yandan bakın. Bugün Recep Tayyip Erdoğan iktidarda kalmak için her yola başvurmayı, her kurallı çiğnemeyi meşru görüyor kendisi için. Buna ne diyeceğiz! Bundan 17 sene önceki konuşmalarına bir baksınlar. Neydiler, ne oldular. Şikâyet ettikleri zulmü bugün kendileri işler hale getirdiler.”

“LAFLA PEYNİR GEMİSİ YÜRÜMEZ”

Açıklanan son ekonomik verileri değerlendiren Karamollaoğlu, “TÜİK verilerini söylüyorum; Türkiye ekonomisi ikinci çeyrekte yüzde 9,9 daraldı. 10 diyemediler çünkü 10 deyince iki rakamlara geldi denileceği için tek rakamı kıl payı kurtarmışlar. Bunun ifade ettiği mana ise 2013’te kişi başına düşen milli gelir 12 bin 400 dolar iken, bugün 8 bin 900 dolara geriledi. Türkiye küçülüyor. Ekonomi daralıyor. Problemler artıyor. Gaz bulduk, bütün problem çözülüyor diyerek millete verdiğiniz zararın üstesinden gelemezsiniz. Milleti inandıramazsınız çünkü millet, yaşadığını biliyor. Onun için çok açıkça söylüyorum, lafla peynir gemisi yürümez. Ne kadar laf ederseniz edin, siz artık bu gemiyi yüzdüremiyorsunuz” şeklinde konuştu.

“ARTIK YANLIŞLARI TEŞHİS EDEMİYORLAR”

Ekonomi ile ilgili değerlendirmelerine devam eden Karamollaoğlu, “Dış ticaret açığı Ağustos ayında 6,3 milyar doları buldu. İşin kötü tarafı, dış ticaret açığı hep artış eğiliminde! İhracat bir yıl öncesine göre yüzde 5 azalmış, ithalat aynı dönemde yüzde 24 artmış. İhracat azalıyor, ithalat artıyor. Açık büyüyor, kapatılamıyor. 6 yıl sonra doğalgazdan elde edeceğimiz fayda gelene kadar milletin iflahı kesilecek. İktidarın bu rakamları göz önünde tutmasını istiyoruz. Gerçeklerin üstünü örterek millete iyi diyerek millet iyi olmaz. Öyle bir noktaya gelir ki, millet seçim gelir isyan eder ve edecekler. Artık parti kadrolarında değil, Cumhurbaşkanı Erdoğan’da metal yorgunluk var. Artık yanlışları teşhis etmekte zorlanıyor. Etrafında öyle bir ekip oluşmuş ki, doğruları değil işine gelenleri doğru gibi takdim ediyorlar. O ekibi kaç kere değiştirirseniz değiştirin bu metal yorgunluğu gerçekleri görmenize fırsat vermiyor. 18 yıl oldu siz de yoruldunuz, millet de yoruldu” ifadelerini kullandı.

“ÖĞRETMENLER YETERİ KADAR MAAŞ ALMIYOR”

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un “Asıl yük öğretmen maaşları” açıklamasına değinen Karamollaoğlu, “Bu açıklama öğretmen maaşlarını yarı yarıya kesersek bütçede ciddi bir düzelme meydana gelecek manasına geliyor. Siz bir öğretmene hakikaten icap eden maaşı değil, şimdilik idare edecek kadar maaş verelim yeter diyor. Herkes biliyor, öğretmenler yeteri kadar maaş almıyor. Şu anda sağlık personeli de aynı şekilde, uzun zamandır stresli bir şekilde çalıştıkları için ne yazık ki moral bozulma noktasına geldi. İktidarın tavrı da moralini düzeltmeye yetmiyor. Doktorlarımızı, sağlık çalışanlarımızı kaybediyoruz. Artık bu strese dayanamayanlar istifa ediyorlar” şeklinde konuştu.

“MEŞRU ADIMLARDAN GERİ ADIM ATMAMALIYIZ”

Akdeniz’de yaşanan gerginliklerle ilgili de konuşan Karamollaoğlu, “Akdeniz’de yükselen tansiyonu yakından takip ediyoruz. İktidarın bu konulardaki kararlılığını destekliyoruz. Haklarımızdan kes inlikle taviz vermeyiz. Attığımız meşru adımlardan geri adım atmayız, atmamalıyız. Bu noktada iktidarı dışa karşı desteklemekteyiz” diye konuştu.

“AK PARTİ YENİ ARAYIŞ İÇİNDE”

Seçime daha zamanın olduğunu, seçim yapıldığında da AK Parti-MHP ittifakının yeterli olamayacağına dikkat çeken Karamollaoğlu, şunları söyledi: “Seçime daha zaman var, herkes kendi açısından bakarak bir şeyler söylüyor ama bir gerçek var ki; artık Recep Tayyip Erdoğan’ın bile popülaritesi yüzde 40’ın altına indi, AK Parti daha da aşağılara düştü. Şu andaki kanaat yarın ne olur bilemeyiz, MHP ile yapılan ittifak da bu arkadaşları kurtarmıyor. O yüzden yeni arayışlar içine girecekler, seçimi ertelemek için olağanüstü hal bile oluşturmak dâhil.”

“Arif Ersoy’un vefatından büyük üzüntü duyduk, Allah rahmet eylesin”

Saadet Partisi’nin Balgat Eğitim Merkezi’nde gerçekleşen basın toplantısında Karamollaoğlu, Milli Görüş’ün önemli isimlerinden ve Saadet Partisi eski Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Arif Ersoy’un vefatından büyük üzüntü duyduğunu dile getirerek, Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileyerek konuşmasına başladı.

“Giresun’daki sosyal mesafesiz mitinge tepki”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Giresun’da sosyal mesafe kurallarını hiçe sayarak düzenlediği mitinge tepki gösteren Karamollaoğlu, koronavirüse karşı tedbirlerin önemine dikkat çekerek,  ŞÖYLE KONUŞTU:

“Giresun’da bir miting için hazırlık yapılmış. Geliyorsunuz, millete de çay dağıtıyorsunuz. Ondan sonra da diyorsunuz ki, bu kendiliğinden oldu. Siz bunu bir miting meydanında düzenlerseniz millet toplanır. Bu işin şakası yok ki. Bu iki şeyi gösteriyor; birincisi rakamlar gizlendiği için, ikincisi devlet yetkilileri ve Cumhurbaşkanı bu konuda umursamaz oldukları için millet koronavirüsün önemli olmadığını düşünüyor. Bu hava millete aşılanıyor” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.