Karamollaoğlu az bile söylemiş!

Karamollaoğlu az bile söylemiş!

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun haftalık basın toplantısında gündeme getirdiği ve sosyal medya hesaplarından da paylaşılan ‘1 milyonla ne alınıyor, 1 TL ile ne alınıyor?’ fıkrası doğrulanırken, az bile söylediği de ortaya çıktı.

Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu’nun haftalık basın toplantısında gündeme getirdiği ve sosyal medya hesaplarından da paylaşılan ‘1 milyonla ne alınıyor, 1 lira ile ne alınıyor?’ fıkrası doğrulandı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN AÇIKLAMASINA FIKRALI CEVAP!
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde Giresun’da “2005 yılında Türk Lirası’ndan 6 sıfır atarak, 1 milyona gidilen tuvaleti 1 lira yaptık” açıklaması komik bulunurken, Saadet lideri Karamollaoğlu ise Erdoğan’ın açıklaması üzerinden bir fıkra anlatmıştı. Karamollaoğlu, fıkrasında, “Bir zamanlar 1 milyon lira varmış. Sonra 6 sıfır atılmış, 1 milyon olmuş 1 lira. O zamanlar 1 milyon lira ile 78 gram et alınabiliyormuş. Şimdinin 1 lirası ile 25 gram! O zamanlar 1 milyon lira ile 680 gram süt alınabiliyormuş. Şimdinin 1 lirası ile 259 gram! 1 milyon lira ile 203 gram peynir alınıyormuş, şimdi 1 lira ile 43 gram! O zamanlar 1 milyon lira ile 10 adet yumurta alınıyormuş, şimdi 1 lira ile 2 adet! 1 milyon lira ile 406 gram nohut alınıyormuş, şimdi 1 lira ile 79 gram! Eskiden çay simit hesabı yapıyorlardı, şimdi tuvalet...” ifadelerini kullanmıştı.

karamollaoglu-az-bile-soylemis.png

HESAPLAMALAR TEMEL KARAMOLLAOĞLU’NU DOĞRULADI
Karamollaoğlu’nun fıkrasını Doğruluk Payı sitesi TÜİK’in TÜFE verileriyle karşılaştırarak, 1 liraya alınabilen ürün miktarını 1 birim ürünün ortalama fiyatı cinsinden tekrar hesapladı. Sitenin yaptığı karşılaştırma sonucunda Karamollaoğlu’nun ifade ettiği 5 ürünün 3’ünde iddia edilenin dahi üzerinde bir fiyat artışı gerçekleştiğini ortaya koydu. Ortaya çıkan sonuç ise “Karamollaoğlu az bile söylemiş” yorumlarına neden oldu!

KAYNAK: MİLLİ GAZETE

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum