Karaman'da cennet meyvesi üretimi

Karaman'da cennet meyvesi üretimi

Karaman'ın 5 yıl içinde İç Anadolu Bölgesinin cennet meyvesi talebini karşılayabilecek seviyeye geleceği bildirildi.

Karaman Tarım Müdürü Hikmet Doğru yaptığı açıklamada, son yıllarda talebi artan meyveler arasında yer alan cennet meyvesinin Karaman'da da üretilmeye başlandığını belirtti. 
Anavatanı Çin ve Japonya olan cennet meyvesinin hurma, Trabzon Hurması gibi isimlerle de tanındığını ve Akdeniz ile Güneydoğu Anadolu Bölgesinde üretiminin yaygınlaştığını ifade eden Doğru, Karaman'da yapılan cennet meyvesi üretimi ile ilgili yapılan çalışmalardan olumlu sonuçlar aldıklarını kaydetti. 
Doğru, yaklaşık 10 yıl önce Ermenek ve Göksu nehrinin etrafındaki tarım alanlarında cennet meyvesinin üretilebileceği düşüncesiyle çalışma başlattıklarını belirterek, ''Örnek ağaçların çok iyi geliştiğini ve meyve vermeye başladığını gördük. Şimdi vatandaşlar bahçelerine cennet meyvesi ağacı ekmeye başladı. İsteyen üreticilerimize fidan bulmalarında yardımcı oluyoruz'' dedi. 
Cennet meyvesinin çok lezzetli ve faydalı bir meyve olduğunu hatırlatan Doğru, ''Karaman'ın 5 yıl içinde İç Anadolu Bölgesinin cennet meyvesi talebini karşılayabileceğine inanıyorum. Müdürlük olarak çiftçimizin gelirini arttırmak amacıyla alternatif ürün arayışlarımız devam edecek'' diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.