Karaduman, Soylu'nun sözlerini meclise taşıdı 

Karaduman, Soylu'nun sözlerini meclise taşıdı 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun "Bundan 5 yıl önce Türkiye'de her gün bir patlama vardı." sözleri,  Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman tarafından Meclis'e taşındı. 

Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, dün TRT canlı yayınında konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun "Bundan 5 yıl önce çocuklarınızı AVM'ye gönderebiliyor muydunuz? Türkiye'de her gün bir patlama vardı." açıklamasını TBMM'ye taşıdı. Saadet Partisi Milletvekili Abdulkadir Karaduman, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın yazılı olarak cevaplandırması için soru önergesi verdi. Karaduman önergesinde, "19 Mayıs 2021 Çarşamba günü TRT ekranlarında İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu, "Bundan 5 yıl önce çocuklarınızı AVM'ye gönderebiliyor muydunuz? Türkiye'de her gün bir patlama vardı." ifadelerini kullanmıştır. Bu ifadelerle kendisinin İçişleri Bakanlığı görevinden önceki süreci kastettiği aşikârdır. Son on dokuz yıldır Ak Parti iktidarının ülkemizi yönettiği düşünüldüğünde bu ifadelerin izaha muhtaç olduğu ortadadır." ifadelerini kullandı. Karaduman, Oktay'a yönelttiği iki soru şöyle: “İçişleri Bakanının TRT ekranlarında kullandığı bu ifadeler ile ilgili görüşünüz nedir? Ülkemizdeki güvenlik zafiyeti mevcut İçişleri Bakanının göreve gelmesiyle mi giderilmiştir?”

 SOYLU: 5 YIL ÖNCE TÜRKİYE'DE HER GÜN PATLAMA VARDI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu dün katıldığı canlı yayındaki konuşmasının bir bölümünde, "Milletimize sormak isterim, bundan 5 yıl önce çocuklarınızı AVM'ye gönderebiliyor muydunuz, gönderemiyor muydunuz? Türkiye'de her gün bir patlama vardı. Türkiye bütün cephelerde kapasitesini yükseltti. Bunu çekemiyorlar." ifadelerini kullanmıştı.

5 YIL ÖNCE İKTİDARDA AK PARTİ VARDI

Süleyman Soylu'nun açıklamalarında 5 yıl önceyi işaret etmesi ise kafa karıştırdı. 5 yıl önce iktidarda AK Parti'nin olduğu ve Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olduğu bilinirken Soylu'nun açıklamasında kimi hedef aldığı anlaşılamadı.

HABER MERKEZİ 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.