Karaduman: Kaç haber sitesi kapatıldı?

Karaduman: Kaç haber sitesi kapatıldı?

Saadetli Abdulkadir Karaduman, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın cevaplaması istemiyle Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi dönemindeki haberlere erişim yasaklarını sordu.

Saadet Partisi Konya Milletvekili ve Gençlik Kolları Genel Başkanı Abdulkadir Karaduman, haber ve haber sitelerine gelen yayın yasaklarını Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine taşıdı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına soru önergesi veren Karaduman, söz konusu erişim engellemelerinin sebebini sordu.

“ÇOK HIZLI YAYIN YASAKLARI GELİYOR!”

Anayasa’nın 28’inci maddesinde belirtilen “basın hürdür, sansür edilemez” ifadesini hatırlatan Karaduman, “Bazı zamanlarda çeşitli haberlere mahkeme kararıyla çok hızlı bir şekilde yayın yasağı gelmektedir. Yayın yasakları içerisinde terör faaliyetleri, şiddet ve tecavüz olayları olduğu gibi siyasi olaylar, ihmalden kaynaklı patlama ve kazalar, yolsuzluk, usulsüzlük ve rüşvet iddialarını içeren haberlere de yayın yasağı gelmektedir” değerlendirmesinde bulundu.

“KAÇ SİTEYE ERİŞİM ENGELLİ GETİRİLDİ?” 

Karaduman, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay’a şu soruları yöneltti: “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi döneminde kaç habere ve kaç siteye erişim engeli getirilmiştir? Kaç gazete, internet sitesi kapatılmıştır, tüm bunların gerekçeleri nelerdir ve bunların muhatapları kimlerdir? Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi döneminde ulusal yayın yapan basın ve yayın kuruluşları içerisinde getirilen haber yasağına uymadığı için ceza alan kuruluşlar hangileridir ve verilen cezalar nelerdir? Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi döneminde Cumhurbaşkanlığının yasak koyduğu haber sayısı ile mahkemelerin yasak koyduğu haber sayısı nasıl dağılmıştır? 2002 Kasım ve 2018 Haziran yılları arasında kaç habere yayın yasağı gelmiştir? Bu haberlerin konusu nedir, muhatapları kimlerdir? Söz konusu yıllarda ulusal yayın yapan basın ve yayın kuruluşlarından yasağa uymadığı için ceza alan kuruluşlar hangileridir ve verilen cezalar nelerdir?”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.