Karaduman: Hindistan zulmüne karşı harekete geçin!

Karaduman: Hindistan zulmüne karşı harekete geçin!

Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, Hindistan’ın Ramazan ayında Müslüman vatandaşlara yönelik saldırılarıyla ilgili TBMM Genel Kurulunda konuştu.

Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, Hindistan’ın Ramazan ayında Müslüman vatandaşlara yönelik saldırılarıyla ilgili TBMM Genel Kurulunda konuştu. Hinduların Müslüman vatandaşların evlerine saldırılarda bulunduğunu dile getiren Karaduman, “Bu akıl almaz zulümler karşısında ülke olarak gerekli tepkiyi ortaya koymalıyız. Dışişleri Bakanlığımız, zulümlerin engellenmesi için diplomasi yürütmelidir” dedi.

Saadet Partisi Konya Milletvekili ve Gençlik Kolları Genel Başkanı Abdulkadir Karaduman, Hindistan’ın Müslümanlara yönelik şiddet eylemlerini TBMM Genel Kuruluna taşıdı. Dünyanın dört bir yanında Müslümanlara yönelik işkencelerin arttığını söyleyen Karaduman, nüfusları 200 milyona ulaşan Hindistan Müslümanlarının, Başbakan Narendra Modi hükümetinin desteklediği radikal Hinduların işkencelerine maruz kaldığına dikkat çekti.

“MÜSLÜMAN EVLERİ ATEŞE VERİLDİ”

Kız çocuklarının ciddi baskı altında olduğunu söyleyen Karaduman, “Ülkede Müslüman kız öğrenciler başörtüsü yasağı sebebiyle ağır baskılara maruz kalmaya devam ederken, Müslümanlara yönelik şiddet eylemleri Ramazan ayında daha da artmaya başladı. Hindu teröristlerin Karnataka eyaletinde gerçekleştirdiği cami baskınında çok sayıda Müslüman yaralandı. Bununla birlikte Rajasthan eyaletinde radikal Hindular tarafından 40 kadar Müslüman’ın evi ateşe verildi. Bu akıl almaz zulümler karşısında ülke olarak gerekli tepkiyi ortaya koymalıyız. Dışişleri Bakanlığımız, zulümlerin engellenmesi için diplomasi yürütmelidir” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.