Karaduman: Çalışmalar koordineli ilerlemeli

Karaduman: Çalışmalar koordineli ilerlemeli

Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdülkadir Karaduman, depremin yıktığı Malatya’da açıklamalarda bulundu. Karaduman, “Yardımların gerekli yerlere yeteri ölçüde ulaştırılmasıyla ilgili ciddi bir çalışmanın yapılması ve koordine edilmesi gerekir” dedi 

Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 10 ilde hissedilen deprem sonrası tüm Türkiye afet bölgelerine yardımları ulaştırrmak için seferber oldu. Birçok sivil toplum kuruluşu ve vatandaş deprem bölgesinde kurtarma çalışmalarına devam ediyor. Tüm Türkiye’den gelen yardımların dağıtımı depremzedelere ulaştırılmaya çalışılıyor. 

Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdülkadir Karaduman, Malatya’da deprem ve deprem yardımları koordinasyonu hakkında açıklamalarda bulundu. Karaduman, “Ülke olarak ciddi bir felaket ile imtihan oluyoruz. Allah bu süreci en iyi şekilde atlatmaya nasip etsin” dedi.     

TEŞKİLAT MESUPLARIMIZ İLE DEPREM BÖLGESİNDEYİZ 

Karaduman, Saadet Partisi olarak teşkilat mensupları ile deprem bölgesinde tüm imkânlarıyla çalıştıklarını belirterek şunları söyledi: “Bugün depremin en yoğun hissedildiği illerimizden Malatya'mızdayız. Malatya'mıza en tarihi camilerinden Yeni Cami'nin önünde Malatya'mızda yaraları sarmak üzere Saadet Partisi teşkilatlarımıza, vatandaşlarımıza birlikte hummalı bir çalışmanın içerisindeyiz. Bir taraftan enkaz çalışmaları içeriden insanlarımızın sağ salim kurtarılmasıyla ilgili yoğun bir çaba devam ederken, diğer taraftan da özellikle dışarıda kalan insanlarımıza çok ciddi sorunlarla karşı karşıya kalmaktadır. Özellikle iklim koşullarından, bir tarafta çadır sayısının yetersizliğinden dolayı insanlar dışarıda hayatlarını idame etmek zorunda kalmışken, dışarıda soğuğa karşı hayatta kalma mücadelesi verirlerken bir taraftan da özellikle gıdaya erişimle ilgili, suya erişimle ilgili çok ciddi ve hayati sorunların olduğunu açık bir şekilde görebiliyoruz.  Elbette ki bu hususlarla ilgili çok ciddi gelen yardımlar da var.”

ULAŞILAMAYAN BÖLGELER VAR

Bölgeye ulaşan yardımların en gerekli yerlere dağılacak şekilde koordine edilmesi gerektiğine dikkat çeken Karaduman, “Yardımların zamanında ulaştırılması gerek. Gerekli yerlere yeteri ölçüde yardımın ulaştırılmasıyla ilgili de ciddi bir çalışmanın muhakkak yapılması ve koordine edilmesi gerekir. Özellikle sivil toplum kuruluşlarımızdan bireysel anlamda vatandaşlarımız bu sürece ciddi katkılar sağlamak istiyor. Ama başta AFAD olmak üzere ilgili kurumların bu anlamda koordinasyonu çok daha güçlü hale getirmesinde fayda var. Aksi halde şu anda sivil toplum kuruluşlarımızın da yeteri ölçüde sürecek katkı sağlayamadıklarını koordinasyon probleminden dolayı vatandaşlarımızın da ciddi bir şekilde yardımcı olmak isterlerken sürece dair yardımcı olamadıkları gibi maalesef bir sorunla da karşı karşıyayız. Yani şu anda hala ulaşılmayan bölgelerin, ilçelerin, mahallelerin olduğuna dair gelen bilgiler söz konusu. Acilen hasar alanlarıyla afet bölgelerinde yapılması gereken arama kurtarma çalışmaları muhakkak artırılmalı. Özellikle insanlarımızın ekmek ihtiyacını, su ihtiyacının acilen karşılanmasını özellikle buradan ifade etmemiz gerekiyor. Hakikaten çok acı, çok travmatik bir süreci, bütün Malatya, bütün bölge halkı yaşıyor. İnşallah bu süreçleri en kısa zamanda, en koordineli ve güçlü şekilde atlatabilmeyi Cenabıhak ve bizlere nasip etsin. Bu vesileyle Malatya'mıza, ülkemize, milletimize başsağlığımı buradan bir kere daha iletiyorum. İnşallah vefat edenlere Cenabıhak rahmetiyle muamele eylesin. Yaralı olanlara da kurtarılmayı bekleyenlere de bir an önce Cenabı Hak şifa ihsan etsin” diye konuştu.

SAİT ÇELİK



 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.