Karadiğine spor tesisi

Karadiğine spor tesisi

Meram Belediyesi tarafından şehir merkezine 25 kilometre mesafede bulunan Karadiğin Mahallesinde yapılacak halı sahanın temeli düzenlenen törenle atıldı

Meram Belediyesi tarafından şehir merkezine 25 kilometre mesafede bulunan Karadiğin Mahallesi’nde yapılacak halı sahanın temeli düzenlenen törenle atıldı. Törene vatandaşlar çok yoğun ilgi gösterdi. Temel atma törenine Konya İl Genel Meclisi Başkanı Ali Selvi, Ak Parti Konya Milletvekili Adayı Hüseyin Üzülmez, Meram Belediye Başkanı Dr. Serdar Kalaycı, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, İl Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Kaçmaz, Tarım İl Müdürü Bülent Alparslan, Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Hepokur, Ak Parti İl Başkan Vekili Bestami İnan, teşkilat yöneticileri, protokol mensupları ve yüzlerce vatandaş katıldı.

Programın başında Karadiğin Yeniaylar İ.Ö.O. öğrencileri ile Meram Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları Ekibi’nin gösterileri büyük beğeni topladı. Karadiğin’in Meram Belediyesi’ne bağlanmadan önceki belediye başkanı olan Dursun Uysal, “Meram Belediyesi’ne bağlanalı 2 yıl oldu. Belediye başkanımız ne istersek yapıyor. Kendisinden en kısa zamanda bir düğün salonu yapma sözü de aldık. Hizmetlerinden dolayı çok teşekkür ediyoruz” dedi.

ÇALIŞINCA OLUYOR

2 yıllık süre içinde yaptıkları hizmet ve yatırımlarla Meram’ın eski Meram olmadığını herkese kanıtladıklarını ifade eden Meram Belediye Başkanı Dr. Serdar Kalaycı ise, “Sloganımız; ‘Çalışınca oluyor.’ Öyle ki 22 yıldır farklı bir ilçede hizmet veren belediyemiz, artık kendi ilçesinde ve kendi hizmet binasında hizmet vermektedir. Hamd olsun borcumuz da bulunmuyor. Bundan sonraki 3 yılda önemli yatırımlara imza atacak kadar da paramız var. “Niyet hayır, akıbet de hayır” prensibiyle çalışmaya devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

Karadiğin’de 2 yıl içerisinde önemli hizmetlere imza attıklarını kaydeden Başkan Kalaycı, yapılacak spor tesisi hakkında şu bilgileri verdi: “3 bin 500 metrekarelik alanda yapılacak tesis yaklaşık 440 bin liraya mal olacak ve 100 günde tamamlanacak. Çelik konstrüksiyon kapalı saha alanı yaklaşık bin 500 metrekare. İdari bina ise 300 metrekare.”

Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli ise, “Karadiğin’de belediye kapanmamış açılmış. Hiçbir belde belediyesinde halı saha yokken buraya halı saha yapılıyor. İyi ki Meram Belediyesi’ne bağlanmışsınız.” dedi. Ak Parti İl Başkan Vekili Bestami İnan da şöyle konuştu: “Baharın gelip her tarafın yeşermesi ve çiçek açması gibi 2002 yılı da ülkemiz için bir milat olmuştur. Ak Parti iktidarıyla birlikte adeta bir hizmet yağmuru başlamış ve devam etmektedir.” Yaptığı hizmetlerden dolayı Başkan Kalaycı’yı kutlayarak konuşmasına başlayan Konya İl Genel Meclisi Başkanı Ali Selvi ise, “Meram Belediyemiz, açılış ve temel atma programlarını yoğun bir şekilde sürdürüyor. Biz de belediyelerimizle güzel bir işbirliği yaparak Konya’nın tamamında örnek hizmetler yapıyoruz. Karadiğin’de yaptığımız damla sulama projesi de büyük takdir gördü” diye konuştu.

Ak Parti Konya Milletvekili Adayı Hüseyin Üzülmez de yaptığı konuşmada 12 Haziran seçimlerinin önemine dikkat çekti.  Konuşmalardan sonra protokol mensupları, Karadiğin Mahallesi Halı Sahası’nın temeline dua ile ilk harcı koydular.  Meram Belediye Başkanı Dr. Serdar Kalaycı ve diğer protokol mensupları, temel atma töreninin ardından Karadiğinliler Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından bu yıl ilki organize edilen şenliğe katıldılar. Burada bir konuşma yapan Başkan Kalaycı, “Bizler sizin için varız. Bir ve beraber olduktan sonra yapılamayacak hizmet yoktur. Az önce spor tesisinin temelini attık. İnşallah mahalle sakinlerimizin talep ettiği düğün salonunu da uygun yer bulunduğunda yapacağız” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.