"Karadeniz Sahilindeki Şehirlerin Yağmur Suyu Şebekesi Acil Yapılmalı"

"Karadeniz Sahilindeki Şehirlerin Yağmur Suyu Şebekesi Acil Yapılmalı"

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Trabzon Şube Başkanı Mustafa Yaylalı, Zağnos Vadisi'ndeki köprünün derenin doğal akışını kestiğini, köprünün altındaki geçiş kısmının biran önce açılması gerektiğini söyledi.Sorunun sadece Zağnos'ta...

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Trabzon Şube Başkanı Mustafa Yaylalı, Zağnos Vadisi'ndeki köprünün derenin doğal akışını kestiğini, köprünün altındaki geçiş kısmının biran önce açılması gerektiğini söyledi.

Sorunun sadece Zağnos'ta olmadığını ifade eden Yaylalı, şehrin heryerinde sorun olduğunu vurguladı. Şehrin yağmur suyu projeni biran önce inşa etmek gerektiğinin altını çizen Yaylalı, "Bunu yaparken küresel iklim değişikliklerini de dikkate alınmamız gerekiyor. Dün kısa sürede metrekareye 35 kilogram yağmur düşmüş. Bu gerçekleri de dikkate alarak şehrin yağmur suyu projesini biran önce inşa etmemiz lazım. Şuana kadar bunu projelendirmeyi çoktan geçmiş olmamız gerekirdi. 'Ne yapalım kısa sürüde şu kadar yağmur yağdı' dersek, biz bu sıkıntıyı daha çok yaşarız." dedi.

Zağnos Vadisi'nde de Zağnospaşa Köprüsü'nden kaynaklanan bir sorun olduğunu belirten Yaylalı, "Köprünün ayağı ile ilgili bir sıkıntı var. Köprüyü alttan geçmeye çalışmışlar. Ancak köprü derenin doğal akışını kesiyor. Köprü altındaki geçiş kısmının açılması lazım." diye konuştu.

Yaylalı, yeni afetlerin önüne geçmek için Karadeniz sahil şeridindeki tüm şehirlerin yağmur suyu şebekesinin acil yapılması, derelerin üzerinin açılması ve dere yataklarında bulunan yapıların yıkılması gerektiğini sözlerine ekledi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.