Karaçanta: Yeni Otogar Binası En Kısa Sürede Faaliyete Geçecek

Karaçanta: Yeni Otogar Binası En Kısa Sürede Faaliyete Geçecek

Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, yapım süreci ile muammaya dönüşen hayvan pazarının geçici kabülünün yapıldığını açıkladı. Karaçanta, hayvan pazarının faaliyete geçmesi ile bitişiğinde bulunan şehirler arası terminalin...

Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, yapım süreci ile muammaya dönüşen hayvan pazarının geçici kabülünün yapıldığını açıkladı. Karaçanta, hayvan pazarının faaliyete geçmesi ile bitişiğinde bulunan şehirler arası terminalin de, hava alanı yolunda bulunan terminal binasına taşınacağını söyledi.

Kars'ta hayvan pazarı problemine çözüm bulundu. Hayvan pazarına yönelik vatandaşın sık sık; 'Ne oldu? Ne bitti?' şeklinde sorularına muhatap olan Başkan Karaçanta, hayvan pazarının geçici kabulünü yaptıklarını ifada etti. Geçici kabulü yapılan hayvan pazarında müteahhitin yapması gerekenlerin dışındaki eksikleri en kısa sürede tamamlayacaklarını belirten Karaçanta, "Mesela kantar yoktu şimdi onları yaptırıyoruz. Bu çalışmalarda tamamlandıktan sonra hayvan pazarını tam teşekküllü faaliyete geçireceğiz. 'Ben yaptım oldu' mantığıyla yapılan bir hayvan pazarının orada olmasını tasvip etmiyordum ama oldu. Şimdi otogar ile hayvan pazarının orada olmasını nasıl kabul etmiyorsak, otogarın da orada olmasını kabul etmiyoruz. Allah nasip ederse hava alanı yolunda bulunan ve inşaatı yarım bırakılan otogar binamızın inşaatını tamamlayarak faaliyete geçirmeyi düşünüyoruz. O binamızı yapıp bir şekilde otogar binasını oraya taşıyacağız. Çünkü bana göre otogar bir şehrin dışarıya yansımasıdır. Dışarıdan gelen misafirlerimizin ilk gördüğü görüştüğü yer otogardır. Hayvan pazarının otogarla bağdaştırıldığı bir şehir düşünülemez. Biran evvel otogarı oradan çıkarmalıyız başka şansımız yok." dedi.

Ayrıca Karaçanta, 8 ayı kış olan bir şehirde yaşadıklarını ve bu bağlamda belediye olarak kış hazırlıklarını tamamladıklarını kaydetti.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.