Karacabey’de 50 Bin Dekar Domates, Biber Ve Mısırı Dolu Vurdu

Karacabey’de 50 Bin Dekar Domates, Biber Ve Mısırı Dolu Vurdu

Bursa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ömer Çelik, gerçekleşen aşırı yağışlar ve dolu sonucu Karacabey’de ki 50 bin dekar arazideki domates, biber ve mısır ekili alanların zarar gördüğünü söyledi.Aşırı yağış ve dolu zararının...

Bursa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ömer Çelik, gerçekleşen aşırı yağışlar ve dolu sonucu Karacabey’de ki 50 bin dekar arazideki domates, biber ve mısır ekili alanların zarar gördüğünü söyledi.

Aşırı yağış ve dolu zararının merkezinde kalan Yenisarıbey Köyünde incelemelerde bulunan Ömer Çelik, daha sonra çiftçilerle bir araya gelerek üreticilerin sorunlarını dinledi. İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Çağdaş Çeki'nin eşlik ettiği Çelik, daha sonra Karacabey Ziraat odası Başkanlığına geçerek Karacabey'de tarımsal ürünlerde oluşan zararla ilgili değerlendirmelerde bulundu. İnceleme ile ilgili bilgi veren Ömer Çelik, durumu yerinde gözlemleyerek; zararın boyutu, üreticilerin sorun ve talepleri hakkında bilgiler aldığını kaydetti.

Hasar tespit çalışmalarına başladıklarını anlatan Ömer Çelik, yaklaşık 50 bin dekar arazideki domates, biber ve mısır ekili alanların zarar gördüğünü aktardı. Zararın kesin boyutunun ise hasar tespit çalışmaları sonrasında ortaya çıkacağını aktaran Ömer Çelik, hasar gören çiftçilerin mağduriyetlerinin giderilmesine yönelik mevzuatlar çerçevesinde çalışma yapılacağını sözlerine ekledi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.