Karabacak yeniden başkanlığa seçildi

Karabacak yeniden başkanlığa seçildi

Konya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’nde seçim heyecanı yaşandı. KONESOB Olağan Genel Kurulu’nda mevcut başkan Muharrem Karabacak, yeniden başkanlığa seçildi

Selçuklu Kongre Merkezinde gerçekleşen genel kurul yoğun bir katılım ile gerçekleştirildi. İki liste halinde gidilen seçim de mevcut başkan Muharrem Karabacak ve Ali Osman Karamercan yarıştı. Genel kurula CHP Konya Milletvekili Abdullatif Şener, Saadet Partisi Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam ve çok sayıda esnaf ve oda başkanları katıldı.

2-1-1.jpg

“ESNAF ODALARIMIZIN TÜM SIKINTILARINI, DERTLERİNİ BİTİRECEĞİZ”

Genel kurulda söz alan başkan adayı Ali Osman Karamercan, “Esnaf ve Sanatkârlar Odaları birliği; birlik ve beraberliği temsil eder. Bizler, ay sonunda Bağ-kurunu, kirasını, yanında çalıştırdığı işçinin sigortasını ve vergisini düşünen, dar gelirli küçük esnaf ve sanatkârlarız. Birliğimizin bünyesinde bulunan, odalarımızı ayırt etmeden, bir baba şefkatiyle kollayıp korumalıdır. Esnaf kardeşimin dertleriyle dertlenip, çözümler konusunda projeler üretmek, işlerini kolaylaştırmak adına adımlar atmak zorundadır” dedi. Karamercan, daha sonra sözlerini şöyle tamamladı: “Konya esnaf ve sanatkârlar odaları birliği, bir sivil toplum kuruluşu ve aynı zamanda bir esnaf teşkilatıdır. Bu kuruluşumuzun bünyesinde, her siyasi ve dünya görüşünden esnaflarımız bulunmaktadır. Birliğimizi temsil eden makamın, bu konunun farkında olması gerekir. Her görüşe, her düşünceye, aynı mesafede durma yükümlülüğü vardır. Birilerinin birliğimizi bir siyasi parti teşkilatı yapmasını hiçbir esnaf kardeşimiz rıza göstermez. İçerisinde bulunduğumuz ekonomik kriz ortamında, zor şartlar altında geçimini sağlayan esnaflarımızı basamak görenler, esnaflarımızın verdiği aidatları siyasi ikballerini gerçekleştirmek için heba edenler, hedeflerine ulaşamayacaklardır. Birlik demek beraberlik demektir. Ben olmadan biz olmak demektir. Tüm siyasi düşünceye, görüşe aynı mesafede durarak devletimize, milletimize ve esnaf odalarımıza hizmet edeceğiz. Esnaf odalarımızın tüm sıkıntılarını, dertlerini bitireceğiz.”

“BİZ BÜYÜK BİR AİLEYİZ”

Genel kurulda konuşan Muharrem Karabacak ise şunları kaydetti: “Böylesine farklı bir döneme hep birlikte şahitlik ettik. Evet, pandemi dönemi zor ve çetin geçti. Bu süre zarfında odalarımızın ve çok değerli esnaf ve sanatkarlarımızın her daim yanında olduk. Hiçbir zaman yalnız bırakmadık. 7/24 esasıyla hep birlikte derlendik, sevdamıza doğru yol aldık. Yapmış olduğumuz istişare toplantılarıyla çözümler bulduk, yerelde ve genelde isminden söz edilir bir birlik oluşturduk; Fiziki ortamlar online işlemler, Mesleki yeterlilikleri, ahilik ve birçok eserler. Ortaya koyduğumuz iletişim diliyle esnaf ve sanatkarlarımızın güçlü ve gür sesi olduk. Projelerimizin hayata geçmesinde, çalışma dönemimizin her aşamasında yanımızda yer alan, iş ve işleyişlerimizi kolaylaştıran, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Murat Kurum ve Ticaret Bakanımız Sayın Mehmet Muş olmak üzere Bakanlarımıza, Konya Valimiz Sayın Vahdettin Özkan’a, çok değerli Milletvekillerimize, dert ortağımız, çözüm odaklı Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Uğur İbrahim Altay’a ve ilçe Belediye Başkanlarımıza, Esnaf, Sanatkârlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürümüz Sayın Necmettin Erkan’a teşekkür ediyorum. Saygıdeğer Dava Arkadaşlarım; Bugün burada alacağımız emanet Bir fatiha, bir başlangıç bismillah olacak. Bugün gözler bu salonda, Türkiye buradan gidecek mesajlara odaklanacak. Biz büyük bir aileyiz. 84 Esnaf odamızla, 60 bin Esnaf ve Sanatkarlarımızla,648 hazirun, 252 denetim kurulumuzla büyük bir aileyiz. Ne mutlu ki, böylesine eşsiz ve seçkin bir ailenin neferiyiz. Bu duygu ve düşüncelerle olağan Genel Kurumuzun, başta esnaf ve sanatkarlarımıza, odalarımıza, Konya’mıza ve Ülkemize hayırlı olmasını diler, hepinize ayrı ayrı çok çok teşekkür ederim.”

SAİT ÇELİK- ALİ GÖZEN 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum