Kara Cuma’ya sessiz kalmadık

Kara Cuma’ya sessiz kalmadık

Konya esnafı Black Friday (Kara Cuma) Kampanyası'na sessiz kalmadı. Esnaflar, Kara cuma tanımlamasına tepki amacıyla "Hayırlı Cuma" kampanyası düzenliyor

ABD, Avrupa ve Türkiye’de birçok ünlü markanın mağazalarında indirim yaptığı gün olan Black Friday (Kara Cuma) tanımlamasına Türkiye genelinde duyarlı vatandaşlar sert tepki gösterdi. Ülkenin çeşitli yerlerinde bazı esnaflar tepki olarak “Bereketli Cuma, Mübarek Cuma. Hayırlı Cuma” adı altında indirim kampanyaları düzenleniyor.  Konya esnafı da "Hayırlı Cuma" kampanyasına destek oluyor. Esnaflar Cuma günlerinin adının lekelenmesine sessiz kalmayarak dükkânlarına “Hayırlı Cuma” yazıları asıp indirim kampanyaları düzenliyor. İndirimin uygulandığı mağazalarda Cuma günleri yüzde 50’ye varan indirimlerle satılıyor.

AMACIMIZ FARKINDALIK OLUŞTURMAK

Dükkânında “Hayırlı Cuma” kampanyası başlatan ve Cuma gününün "kara" kelimesiyle berber anılmasına tepki gösterdiğini ifade eden Furkan Giyim sahibi Bilal Bozkurt , “Hıristiyan dünyası bu tür spekülasyonlarla biz Müslümanların mübarek günü olan Cuma gününün karalamaya çalıyorlar. Bu tür oyunlara gelmemeliyiz” dedi. Yapılan bu karalama kampanyasına kendi durumlarının yettiği kadar tepki göstermeye çalıştıklarını belirten Bozkurt, tük esnafları bu kampanyaya ortak olmaya davet etti. Bozkurt, dükkanına gelen müşterilere Cuma günleri yüzde 50’ye varan indirimler uyguladıklarını belirterek, “Kampanya ile yüzde 40-50 indirimler yaptık. Bizim amacımız insanlara ürün satmak değil bir farkındalık oluşturmaktır. Bu Kara cuma algısının insanlar üzerinden dağılmasını cuma gününün rahmet ve bereket olduğunu göstermek, insanların cumadaki karamsarlığını rahmete, aydınlığa ve berekete kavuşturmaya çalışıyoruz”

CUMA GÜNÜNÜ ÖZELLİKLE SEÇTİLER

Kampanyaya katılan bir başka esnaf Hizmet Kundura sahibi Ramazan Yakut da, kampanyayı başlatanların Cuma gününün özellikle seçtiklerini belirterek, “Özellikle Müslümanların kutsal gün ilan ettikleri Cuma gününü seçiyorlar. Niçin? Allah’ın 7 günü var. Neden diğer günler değil de Cuma? Çünkü Cuma günü Müslümanlar için bayram günü. Bunu bildiklerinden kasıtlı bir şekilde adını 'Kara Cuma' koyarak, bu kutsal günümüze hakaret etme girişiminde bulunuyorlar. Böyle bir algı operasyonu içindeler. Biz de bu tür operasyonlara sessiz kalamayıp dükkanlarımızda Cuma günleri indirim kampanyası başlattık” ifadelerinin kullandı. Müslümanlar üzerine oynanan bu oyuna sessiz kalmayan bir başka esnaf ise Semerci ayakkabı sahibi Muhlis Semerci. Semerci, bir Müslüman olarak olaya sessiz kalmadığını ve Hayırlı Cuma kampanyası başlattığını aktardı. Kampanyayı gören vatandaşların kendilerini tebrik ettiğini belirten Semerci, “Amacımız çok ürün satmak değil vatandaşlarımızda bir bilinç oluşturmak çoğu esnaf ve vatandaşın durumdan haberi bile yok” şeklinde konuştu.

ALİ İBİLEME

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum