Kar yağışının yoğun olacağı illerden birisi Konya

Kar yağışının yoğun olacağı illerden birisi Konya

Türkiye'nin çok sayıda şehrinde kar yağışı bekleniyor. Söz konusu yağışların yoğun görüleceği illerden birisi Konya.

Açıklamada, soğukla ​​birlikte Marmara'nın doğusu, Karadeniz'in güney ve doğusu ile İç Anadolu ile Akdeniz'in yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışının beklendiği durumlarda vatandaşların ulaşımda aksamalara karşı dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulunuldu.

Karla birlikte rüzgar da geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bugünden itibaren batı kesimlerde beklenen soğuk hava, ara sıra kar yağışı ve kuvvetli rüzgara karşı vatandaşları dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı.

Meteoroloji'den yapılan duyuru şöyle: "Son tahminlere göre 19 Aralık Pazartesi gününden itibaren ülkemizin kuzeybatı kesimlerinden başlayarak Karadeniz'den gelecek soğuk havadan etkileneceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklıkları kuzey, iç kesimler ve batı kesimlerde 6-12 derece düşerek mevsim normallerinin altına indi ve Çarşamba günü kuzeybatıda yeniden yükselmesi bekleniyor."

Rüzgarın; Pazartesi ve Salı günü kuzey ve kuzeydoğu yönlerden Marmaras'ın batısı ve Ege'ye doğru kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Soğukla ​​birlikte Marmara'nın yüksek doğusunda, Karadeniz'in iç ve yüksek kesimlerinde, İç Anadolu'nun güney ve doğusunda ve Akdeniz'in yüksek kesimlerinde sulu kar ve kar yağışı bekleniyor.

Salı günü Konya ve Karaman bölgesi ile Antalya'nın doğusunda kar yağışının yoğun olması beklenirken, Konya-Antalya karayolu başta olmak üzere ulaşımda aksamalara karşı tedbir alınması gerekiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.