Kar yağışı sebze-meyve fiyatlarını etkilemedi

Kar yağışı sebze-meyve fiyatlarını etkilemedi

Konya’yı geçen hafta etkisi altına alan yoğun kar yağışı sebze ve meyve fiyatlarını az da olsa etkiledi.

Konya’yı geçen hafta etkisi altına alan yoğun kar yağışı sebze ve meyve fiyatlarını az da olsa etkiledi. Bazı ürünlerde kar yağışı nedeniyle zam geldi. Pazardaki sebze ve meyvelerin yerli oluşu vatandaşın ilgisini de artırdı.

Muhabir Pazarı esnaflarından Mustafa Kaplan, “Geçen haftaya göre hava biraz soğuduğu için fiyatlarda biraz yükselme oldu. Havuç ve yer elması toprakta zor söküldüğü için zam geldi. Karın erimemesi nedeniyle topraktan tam istenildiği gibi sökülemedi fiyat artışı gerçekleşti. Geçen hafta havucun kilosu 1 liraydı. Şu an 1 buçuk liraya çıktı. Hal fiyatı da 1.10 liradan satılıyor. Yer elması da 2 liradan 2.50-3 lira kadar çıktı. Yer alması ve havuç Kaşınhanı’dan geliyor. Oradaki üreticiler de kar yağışınan etkilendi ama bu zam uzun sürez önümüzdeki hafta don ya da kar yağışı olmazsa fiyatlar yine normale dönecektir. Gece sıcaklıklar eksiye düşmüyor. Biz satışlardan memnunuz” dedi.

Kar yağışından sonra don olayının gerçekleşmediği için sebze ve meylere zam gelmediğini ifade eden vatandaş ise, “Kar yağışı Konya için çok iyi oldu. Yağıştan sonra zam olsaydı fiyatlar el yakardı. Geçen yıla göre yerli ürünlerdeki bolluk fazla. Balık sezonu olduğu için de yeşillik alıyoruz. Kar yağışını bahane edip fiyatları artırmak isteyenler olmuştur ama Pazar esnafı buna izin vermedi” diye konuştu.

Muhacir Pazarı’ndaki diğer sebze fiytları ise şu şekilde: “Tane brokoli ve karnıbahar 4 lira, kerevizin kilosu 3 lira, soğan ve marulun kilosu 2 lira, ıspanak, domates ve biber 2 lira.”

MEHMET AKİF SÜTÇÜ merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.