Kar yağışı beklenen iller vatandaşı şaşırttı

Kar yağışı beklenen iller vatandaşı şaşırttı

Türkiye'de çok sayıda şehre kar yağışı uyarısı yapıldı. Söz konusu illerden bazıları vatandaşı şaşırttı.

Türkiye genelinde vatandaşın en çok merak ettiği mesele kar yağışının ne zaman geleceği. Vatandaş dört gözle kar yağışını bekliyor. Özellikle İç Anadolu şehirlerinden Konya ve Ankara'da yaşayanlar kar yağışının hangi tarihte görüleceğini merak ediyor. Meteoroloji raporuna göre Konya ve Ankara'da yakın zamanda kar yağışı beklenmiyor. Kar yağışı beklenen illeri duyan vatandaşlar ise şaşırıyor. Çünkü söz konusu şehirlerden bazılarının deniz kıyısında yer alması şaşkınlıkla karşılanıyor. deniz kıyısındaki şehirlerde kar yağışının yüksek kesimlerde görüleceği açıklandı.

Meteoroloji 6 ilde "sarı kod"lu uyarı yaptı. Antalya, Mersin, Karaman, Adana, Osmaniye ve Kahramanmaraş başta olmak üzere birçok ilde sağanak yağış, hafif kar yağışı ve kuvvetli fırtına etkili olacak. Hava sıcaklıkları batı bölgeler ile güneydoğu kesimlerde 2 ila 5 derece artacak. Diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak, sıcaklıklar yurt genelinde mevsim normalleri civarında seyredecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden edinilen bilgiye göre; yurt geneli parçalı ve az bulutlu, kuzey ve doğu kesimleri yer yer çok bulutlu, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Bartın, Karabük, Kastamonu ve Sinop çevreleri ile Şanlıurfa'nın doğu çevreleri yağmur ve sağanak yağışlı, Erzurum, Bingöl, Muş, Bitlis ve Van çevreleri hafif kar yağışlı geçecek. Sabah ve gece saatlerinde Marmara ile iç ve doğu kesimlerde yer yer pus ve sis bekleniyor.

Rüzgâr: Rüzgârın, genellikle kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek.

Denizlerde hava: Batı Karadeniz ve Akdeniz’de fırtınamsı rüzgâr bekleniyor.