Kaptan: 2 Yıl Önce Sele Kapılan 2 Kişinin Hala Bulunamaması Üzüntü Verici

Kaptan: 2 Yıl Önce Sele Kapılan 2 Kişinin Hala Bulunamaması Üzüntü Verici

CHP Antalya Milletvekili Osman Kaptan, 2 yıl önce Serik Haskızılören köyünde meydana gelen sel felaketinde hayatını kaybeden 6 köylüden ikisinin cesedine 3 yıldır ulaşılamamasının üzüntü verici olduğunu söyledi. Cesedine ulaşılamayan...

CHP Antalya Milletvekili Osman Kaptan, 2 yıl önce Serik Haskızılören köyünde meydana gelen sel felaketinde hayatını kaybeden 6 köylüden ikisinin cesedine 3 yıldır ulaşılamamasının üzüntü verici olduğunu söyledi. Cesedine ulaşılamayan 2 köylü ile ilgili Ankara'da ilgili bakanlara farklı zamanlarda soru sormalarına karşı bir cevap alamadıklarının altını çizen Kaptan, "Sel felaketine bağlı Antalya genelinde başka mal ve can kayıpları olmaması için köklü çözümler üretmek mecburiyetindeyiz. Bu sorunu her kış Antalya'nın farklı bölgelerinde yaşıyoruz." dedi.

    Sağanak yağışa bağlı su baskınında Manavgat'ta can kaybının olmamasını sevindirici olduğunu belirten Kaptan, kış ayında Antalya'nın geneline bağlı su baskını felaketlerinde yaşayan sorunların bir daha olmaması için koruyucu hekimlikte olduğu gibi önceden önlemlerin alınmasına bağlı çalışmaların yapılmasının elzem hale geldiğini kaydetti.

Beş yıl önce Aksu'da meydana gelen sel felaketinde 3, 3 yıl önce Serik Gebiz Haskızılören köyünde meydana gelen su baskınında 6 vatandaşın hayatını kaybettiğini hatırlatana Kaptan, Haskızılören köyünde hayatını kaybeden 6 kişiden ikisinin halen cesedinin bulunmamasının ise üzüntü verici olduğunu söyledi.

Manavgat'ta su baskına bağlı maddi hasarın karşılanması için Bakanlar Kurulu Kararı ile afet kapsamına alınması gerektiğini belirten Kaptan, "Antalya merkez ve ilçelerinde sağanak yağışa bağlı sel felaketlerini yaşıyoruz. Can kayıplarımız oluyor. Çok şükür Manavgat'ta can kaybımız olmadı. Serik'teki sel felaketinde 2 canın cesedine 3 yıldır ulaşılamıyor. Soruna köklü çözüm bulmalıyız. Kaş'ta Gazipaşa'ya, Gazipaşa'dan Finike'ye, Finike'den Korkuteli'ne Korkuteli'nden İbradı'yı kapsayacak geniş çaplı bir projemiz olmalı. Antalya bilindiği üzere turfanda sebze ve meyvede ülkemizi besleyen bir ilimiz. Güneydoğu Anadolu Projesi(GAP) ve Konyaovası Projesi'nde(KOP) oolduğu gibi Antalya'nın tarım arazilerinin korunmasına yönelik çalışma yapılması gerekir. Antalya'nın rahmet ve bereketini de sudan; felaketini de sudan oluyor. Onun için Antalya'nın su baskınlarında genelini koruyacak bir çalışma yapılmalı. Yoksa her kış bu sorunu yaşamaya devam ederiz." şeklinde konuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.