Kaplıcalara sahip çıkmalıyız

Kaplıcalara sahip çıkmalıyız

Ilgın’da uzun yıllardır Termal Otel işleten Kudret Akyüz, “Ilgın Kaplıcaları, tesislerin az oluşu ve yeterince tanıtılmadığı için ne yazık ki hak ettiği yerde değil. Bunu aşmak için hepimize önemli görevler düşüyor” dedi

DÜNYADA SADECE İKİ YERDE VAR
5 yıldır Ilgın Grand Palas Termal Otel işletmeciliğini yapan Kudret Akyüz, kaplıcaların önemine dikkat çekerek yaşadıkları sıkıntıları da gündeme getirdi. Akyüz, “5 yıldır işletmecilik yapıyorum. 30 yıllık tecrübeye sahibiz. Ilgın denilince şüphesiz akla kaplıca gelir. Ilgın’da kaplıca turizmi yeterince tanıtılmıyor. Şu anda ilçemizde bulunan tesisler yeterli değil. Bu tesislerin sayılarının artmasını bekliyoruz. Çünkü suyumuz çok güzel. Bizim elimizdeki bilgilere göre bu sudan dünyada sadece bizde ve Avustralya’da var. Böylesine güzel ve önemli bir değere sahip çıkmak için bizler elimizden geleni yapmaya hazırız. Yeter ki tüm ilçe halkı bu değere sahip çıksın” dedi.
KAPLICA SUYUNUN FAYDALARI
Ilgın’ın yılın her ayı şifa arayan insanların uğrak yeri olduğunu da belirten Akyüz, “Kaplıcalar yılın her ayı hastalıklarını iyileştirmek isteyen insanlarla dolup taşar, bastonla gelip yürüyerek giden insanları gördük. Kaplıcamızın suyu Hamam Dağı eteklerinde güneyden kuzeye doğru uzanan alivyon tabakası ile örtülü bir kırık üzerindedir. Kadınlar hamamında saniyede 14 litre, erkekler hamamında ise 35–40 litreyi bulan su çıkmaktadır. Çıkan bu sular hamamlar otel ve motellere dağılmaktadır” diye konuştu.
HER TÜRLÜ RAHATSIZLIKLARA ŞİFA
Tahlil raporlarına göre, suyun içeriği şunlardır, Potasyum, sodyum, amonyum, kalsiyum, magnezyum, demir, alüminyum, klorür, nitrat, sülfat ve hidrokarbonat. Bu özelliklerinden dolayı romatizma, göz, egzama, cüzzam, felç, sinir, akciğer, böbrek ve idrar yolları ve kadın hastalıklarının yanı sıra her türlü iltihaplanma ve yaraların yanı sıra deri ve cilt hastalıklarına iyi geldiği bilinmekte. Alaaddin Keykubat’ın Romatizma (Nikris-Ayaksızısı) hastalığına yakalanmasından dolayı yapılan tavsiye üzerine Ilgın Kaplıcası’na geldiğini, kaplıcada hastalığına şifa bulduğunu, sağlıklı şifa dağıtan su olmasından dolayı var olan inşaatın üzerine bir kubbe yaptırdığını yazmaktadır. Böylesine önemli ve yüksek değerlere sahip olan suyumuzun korunması ve daha çok kesim tarafından tanınması bizler için en önemli görev olmalı. İşletmeci olarak bizler her türlü çalışmayı yapmaya hazırız. Yeter ki Ilgınımız ve kaplıcalarımız hak ettiği yere getirilsin” diyerek kaplıcalara gereken desteğin verilmesini istedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.