Kapıkule’de Baklavalı Karşılama

Kapıkule’de Baklavalı Karşılama

Türkiye’ye giriş yapmak üzere gümrük sahasına giren yolcular Kapıkule Sınır Kapısı’nda baklava ile karşılandı. Kilometrelerce yolu kat ettikten sonra Türkiye’nin ve dünyanın en büyük sınır kapısı olan Kapıkule’ye ulaşan sürücüler...

Türkiye’ye giriş yapmak üzere gümrük sahasına giren yolcular Kapıkule Sınır Kapısı’nda baklava ile karşılandı.

Kilometrelerce yolu kat ettikten sonra Türkiye’nin ve dünyanın en büyük sınır kapısı olan Kapıkule’ye ulaşan sürücüler bayramın ilk gününde gümrük görevlerinin sürprizi ile karşılaştı. Pasaport işlemleri için peronlara giren yolculara, Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü yetkilileri bayram şekeri ve baklava ikram etti. Çalışanlarıyla bayramlaşmak üzere Kapıkule Sınır Kapısı’na gelen Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Müslüm Yalçın, Türkiye’ye giriş yapan yolcuların bayramını kutladı. Gümrük çalışanlarının bayram sürprizi ile karşılaşan yolcular memnun bir şekilde yollarına devam etti. Almanya’da yaşayan gurbetçilerden Talip Öztürk, binlerce kilometrelik yolu kat ettikten sonra Kapıkule’ye ulaştığını söyledi.

Kapıkule’de gümrük görevlilerinin ikramıyla karşılanmanın kendisini çok mutlu ettiğini belirten Öztürk, ilgi nedeniyle yol yorgunluğunu unuttuğunu ifade etti. Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Müslüm Yalçın ise, gümrük görevlilerin diğer memurlardan farklı olarak bayramlarda da iş başında olduğunu söyledi. Çalışanları ve Türkiye’ye giriş yapanlarla bayramlaşmak üzere gümrük kapısına geldiğini belirten Yalçın, ülkemize giriş yapanları baklava ve bayram şekeri ile karşıladıklarını ifade etti.

GÜMRÜK KAPILARINDA BİR GRAM ET’E DAHİ İZİN YOK

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın aldığı karar gereği bu yıl sınır kapılarında bir gram ete dahi izin verilmiyor.

Karar bayramdan önce kurbanlarını yurt dışında kesenlere tebliğ edildi. İnternet ortamında ve gümrük kapılarına her iki bakanlığın kararı asılarak yolculara duyuruldu. Türkiye’ye giriş yapan araçlarda sıkı bir denetim uygulanıyor. Karara rağmen yurt dışından getirilen ete gümrükte el konuluyor.

Bölge Müdürü Yalçın kararla ilgili yaptığı açıklama, gümrük kapılarında et geçişine kesinlikle izin verilmediğini söyledi. Sağlık koşulları nedeniyle kararın alındığını hatırlatan Yalçın, kurbanını yurt dışında kesenlerden et getirmemelerini istedi. Getirilecek etlere el konulacağını anlatan Yalçın, depoya alınacak etlerin daha sonra imha edileceğini bu nedenle vatandaşların kurbanını kestiği ülkede etleri ihtiyaç sahiplerine dağıtması tavsiyesinde bulundu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.