Kanuni Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Serindağ: İnşaat Mühendisi Enflasyonu Var

Kanuni Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Serindağ: İnşaat Mühendisi Enflasyonu Var

Kanuni Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Serindağ, üniversitelerden mezun olanların 'nitelikli işsiz' ordusuna dönüştüğünü belirterek, "İnşaat mühendisi enflasyonu var." dedi. Adana Ticaret Odası (ATO) 42. Grup Meslek Komitesi'nin organize...

Kanuni Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Serindağ, üniversitelerden mezun olanların 'nitelikli işsiz' ordusuna dönüştüğünü belirterek, "İnşaat mühendisi enflasyonu var." dedi.

Adana Ticaret Odası (ATO) 42. Grup Meslek Komitesi'nin organize ettiği 'Adana'ya Kentsel Bakış, Problemler ve Çözüm Önerileri' konulu toplantı ATOSEV Tesisleri'nde gerçekleştirildi. Toplantıya, Kanuni Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Serindağ, İnşaat Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Nazım Biçer, Çukurova Teknokent Araştırma Merkezi'nden Prof. Dr. Ali Kokangül ve AGİD İnşaat Komitesi Başkanı Erhan Çetinus'un yanı sıra çok sayıda mimar, şehir planlamacı ve inşaat mühendisi katıldı.

ATO 42. Grup Meslek Komitesi Başkanı Zeynep Kırılmış'ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen toplantının açılışında ilk konuşmayı Kanuni Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Serindağ yaptı. Adana'nın ilk vakıf üniversitesi olduklarını ifade eden Prof. Dr. Serindağ, kentin gelişmesi için Kanuni ismine uygun projeler gerçekleştireceklerini söyledi. Üniversitelerinde tarihsel araştırmalar da yapacaklarını belirten Prof. Dr. Serindağ, "Adana başta olmak üzere bu coğrafyanın beklentilerini önemsiyoruz.” dedi. Üniversitelerden mezun olanların 'nitelikli işsiz' ordusuna dönüştüğünü ifade eden Prof. Dr. Serindağ, "İnşaat mühendisi enflasyonu var. Kanuni Üniversitesi olarak sanayici ve öğrencinin iç içe çalışmasını sağlayacağız. Pratiği, sanayiyi bilen üniversite olacağız." diye konuştu.

İMO Şube Başkanı Biçer, birçok yatırımcının plansızlıktan Mersin ve Osmaniye'ye gitmek zorunda kaldığını vurguladı. Biçer, “Yerel yönetimler birbirleriyle sıkıntılı. Yeni yerleşimin önü açılırken kent merkezinde ise 'yerinde dönüşüm' yapılabilir. Şehrin merkezi yerlerinde alt yapı yapılmadan insan yoğunluğu artırılırsa düzenlemenin bir anlamı kalmaz. Yurt dışında kent merkezlerinde binalar yıkılıp şehir meydanı veya yeşil alan yapılıyor. Onlar buna kentsel dönüşüm diyor. Bizde ise kentsel dönüşüm adı altında binalar yıkılıyor yerine yenileri yapılıyor." şeklinde konuştu.

'KENT KİMLİĞİ YİTİRİLDİ'

Adana'da, 22 yıl önce ulaşım master planının yapıldığını belirten Nazım Biçer, "Planlama yapılırken, insanların gideceği noktalara hangi araçla gideceğinden tutun, hızı, kavşak düzenlemeleri yapılır. Önceki başkanlardan biri tarafından kent içindeki kavşaklarda oynama yapıldı. Araç trafiği kısmen rahatladı ama karşıdan karşıya geçmeye çalışan yayaların ise işi hala zor. Kent içi trafik sorunludur. Adana'nın da trafik sorunu içinden çıkılmaz hale geldi. Bazı şeyler baştan planlanmazsa, kontrol sizden çıkar." diye uyarılarda bulundu.

Şehir Planlamacıları Odası adına ise eski Başkanlardan Öner Mersinligil bir konuşma yaptı. Bu kentin yerlisinin doğup büyüdüğü kent yerine başka şehirlere giderek yatırımlarını oralara yaptığını belirten Merinligil, "Adana gücünü birleştirmeli. Türkmenbaşı ve Pınar Mahallesi dışında bu kentte şehir planı yapılmadı. Adana boğulmaya devam ediyor. Baraj Gölü etrafındaki yerleşim yerlerinin atıklarının temizleneceği kolektörler yapılmalı. Bu şehrin insanlarının mutlu olma imkanı yok. Bundan bizler de sorumluyuz. Mühendisliği iyi yapmalıyız." diye konuştu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.