Kanser farkındalığı çok önemli bir konu

Kanser farkındalığı çok önemli bir konu

Zade Vital®’in ve Zade & Zade Vital İbn-i Sina Ar-Ge Merkezi’nin Müdürü Beril Koparal Kanserli Hasta ve Yakınlarıyla Dayanışma Derneği’nin Dedeman Konya Kadınlar kulübü ile ortaklaşa gerçekleştirdiği etkinlikte konuştu.

Türkiye’nin ilk sağlıklı yaşam markası Zade Vital®’in ve Zade & Zade Vital İbn-i Sina Ar-Ge Merkezi’nin Müdürü Beril Koparal, Başkan Yardımcılığını üstlendiği Pembe Hanım Kanserli Hasta ve Yakınlarıyla Dayanışma Derneği’nin Dedeman Konya Kadınlar kulübü ile ortaklaşa gerçekleştirdiği etkinlikte konuştu. Etkinlik kapsamında Koparal, katılımcılarla Kanserle mücadelede konusunda bilgilerini paylaştı. Pembe Hanım Kanserli Hasta ve Yakınlarıyla Dayanışma Derneği Toplantısı 23 Ekim 2017 tarihinde Dedeman Konya Kadınlar Kulübü ile birlikte yoğun katılım ile gerçekleşti. Pembe Hanım Kanser Hastaları ve Yakınlarıyla Dayanışma Derneği Başkan Yardımcısı Sn. Beril Koparal, Genel Sekreter Sn. Seda Kansu ve Medova Hastanesi Genel Cerrah Uzmanı Şefik Atabekoğlu’nun katılımlarıyla, “Meme kanserine karşı sevgi ve bilgi ile daha güçlü olunacağı” mesajı verildi. Program sonunda katılan tüm üyelere günün önemine özel Zade Vital ve Avene’den süpriz hediyeler verildi. Her etkinlikte, konusunda uzman ve farklı çalışmalarıyla dikkat çeken konuşmacıları davet etmeye özen gösterdiklerini belirten Dedeman Konya Kurumsal Satış Müdürü Serap Bakırhan, önümüzdeki aylarda da sürpriz isimleri üyeleri ile buluşturacaklarının müjdesini verdi.

KANSER TEDAVİ EDİLEBİLİR

Derneğin Başkan Yardımcılığını üstlenen aynı zamanda  Türkiye’nin ilk sağlıklı yaşam markası Zade Vital'in ve Türkiye’nin doğal sağlık ürünleri alanındaki ilk Ar-Ge Merkezi Zade & Zade Vital İbn-i Sina Ar-Ge Merkezi Müdürü, genetik uzmanı Beril Koparal,  kanser hastası ve yakınlarının bilgiye erişimini sağlamak, moral destek vermek, yaşam kalitesini yükseltmek ve kanserin iyileşebilir bir hastalık olduğunu anlatmak için faaliyet gösteren derneği ve bu zamana kadar gerçekleştirdiği etkinlikleri anlattı. Beril Koparal konuşmasında;  “Kanser farkındalığı çok önemli bir konu. Tüm kanserler için geçerli bu. Kanser oldukça karmaşık alt yapısı olan bir hastalık ancak tedavi edilebilir bir hastalık. Daha da önemlisi önceden önlem alabileceğimiz bir hastalık.“ dedi. Kanserden korunmak ya da kanser tedavisinde dikkat çekilecek konulara da değinen Koparal, sözlerini “Hepsinin ötesinde de her gün karşı karşıya kaldığımız stresli durumlarla başa çıkmayı öğrenmek, hayata olumlu bakmak ve gülümsemek en önemli koruyucu. Zira biliyoruz ki güçlü bir bağışıklık sistemi vücudumuzda kanser hücresi oluşsa da bununla başa çıkmayı başarabilir” diyerek noktaladı.

Yoğun katılımın sağlandığı program, üyelerin geleneksel doğum günü  kutlaması ve pasta kesimiyle sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.