Kanal İstanbul için korkunç açıklama: Marmara Denizi fosseptik olacak

Kanal İstanbul için korkunç açıklama: Marmara Denizi fosseptik olacak

Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu’nun “Kanal İstanbul deniz salyasını bitirecek” açıklamasına Selim Kotil’den karşılık geldi. Kotil “Kanal açılınca Marmara Denizi direk fosseptik olacak” dedi.

Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selim Kotil Marmara Denizi’nde oluşan salya tartışmalarına bir yenisini ekledi. Kotil’e göre Kanal İstanbul açıldıktan sonra Marmara Denizi fosseptik olacak.

Geçtiğimiz gün bir televizyon kanalının konuğu olan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu "Boğazdan 43 bin gemi geçiyor, yük miktarı çok arttı, gemi boyutları büyüdü. Dünyadaki ticaret hacmi 12 milyar ton. 10 yıl içinde 35 milyar tona çıkacağı söyleniyor. 2050'de boğazdan 78 bin gemi geçecek. Karadeniz Marmara'ya göre çok daha temiz. Kanal İstanbul yapıldığında Karadeniz'e akan nehirlerin Marmara'ya karışması söz konusu. Bu da Marmara'daki su kalitesini artırıp, deniz salyasını da bitirecek." İfadelerinde bulunmuştu.

Karaismailoğlu’nun bu açıklaması dün sosyal medyada gündem olurken Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selim Kotil Twitter hesabı üzerinden konuyla ilgili bir düşüncelerini paylaştı. Kotil’e göre Kanal İstanbul açıldıktan sonra Maramara Denizi foseptik haline gelecek.

İşte o tweet

“Ulaştırma Bakanına göre, Kanal İstanbul deniz salyasını bitirecekmiş. Doğrudur. Kanal açılınca seviye farkından oluşan akıntı duracak, Marmara Denizi direk fosseptik olacak. Lağımda da salya olmaz zaten. Aslında denizi doldurup üzerini ranta açsalar ,hiç olmazsa lağım koklamazdık”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.